dimecres, 29 d’abril del 2020

Diari d'un coronavirus: dia 45. Portades scrapbook.


Aquesta entrada va dedicada especialment al meu alumnat de l’optativa de 1r d’ESO. Ja heu acabat la làmina dels triangles i ja estic preparant la pròxima làmina. Sé que molts de vosaltres us heu esforçat molt per a acabar-la i ja veureu, com al final, la vostra recompensa vindrà en forma d’àlbum!



Sé que estareu pensant que a aquest pas ja no podrem fer l’àlbum scrapbook però vull dir-vos que la vostra professora ha tingut una idea per acabar-lo sí o sí! Així que anem a veure com es desenvolupa tot i ja veureu com, en un futur, tindreu l’àlbum en les vostres mans.
 
Fotografia de Chema Madoz

I mentre somieu en el vostre àlbum acabat, us mostro alguns exemples de portades d’àlbums scrapbook per tal que anésseu pensant en quin títol voleu posar-li al vostre. Una de les opcions que més agrada és posar el nom de la persona al que va dedicat (si és un regal) encara que també molts opten per posar el seu nom si són els protagonistes de les imatges però també podeu posar un títol que s’identifique amb les imatges que heu escollit.

Com podeu veure a continuació, hi ha moltes maneres de presentar la vostra història. Podeu posar el nom complet o simplement una inicial, una paraula que per a vosaltres resumeixque la història que heu realitzat, etc...

Imatges via Pinterest


Per a que la portada quede bonica i original, heu d’anar pensat en aquells materials que voleu utilitzar. Penseu que al ser la primera pàgina de l’àlbum pot tenir un poc de volum la qual cosa us permetrà anar superposant diferents capes de materials com ara cartó i cartolines que podeu decorar vosaltres mateixos. 

En el vostre cas, l’enquadernació de les pàgines es realitzarà com el primer àlbum que apareix en les imatges. Es perforaran les làmines i les cartolines i col·locarem unes anelles (que també podreu decorar) però això no ho farem fins que no tinguem totes les làmines i les cartolines que les acompanyen decorades amb els texts i les fotografies.

I per últim, volia ensenyar-vos dues portades que destaquen per la simplicitat del seu disseny però que resulten molt creatives. En la primera d’elles s’ha estampat el paper emprant la tècnica de l’aquarel·la i la segona s’ha realitzant perforant el paper i creant un cercle amb fil!

Imatges via Pinterest


Penseu que, en el cas del vostre àlbum, el disseny de la portada tindrà el format horitzontal. Estic segura que si comenceu a pensar, tindreu idees molt interessants per a fer la portada i quan tot això acabe, podrem fer l’àlbum i l’any que ve seran els vostres treballs els que podré mostrar en el blog!

Ens veiem en la pròxima entrada!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada