dissabte, 25 d’abril del 2020

Diari d'un coronavirus: dia 42. # SeguimConnectats


En aquest període de confinament, com ja he comentat en altres entrades sobre publicitat, les marques intenten estar molt a prop del seus clients per tal que aquests les pugue percebre com amigues. Elles saben de sobra que el consumidor cada vegada és més exigent i que no es conforma amb qualsevol cosa... A la qualitat del producte o servei que és un requisit bàsic per a elegir la marca, el consumidor cerca aquelles empreses amb les quals s’identifica a través de la seua personalitat.

Moltes companyies han augmentat la seua visibilitat a través d’espots ara que passem tantes hores a casa i que, per tant, consumim més televisió que en altres èpoques. Telefónica ha elaborat una sèrie d’anuncis on incideix molt en la necessitat d’estar “connectats”.

A principi d’aquesta pandèmia l’empresa de telefonia, crea a través d’unes imatges del vol d’un esbart de pardals, dos anuncis televisius que es diferencien perquè un d’ells és a color i l’altre en blanc i negre.



En l’anunci de color, Movistar fa un homenatge als sanitaris posant sobre la imatge del moviment de les aus, el nom de 9 hospitals de diferents comunitats (Madrid, Barcelona, València, La Rioja i Saragossa) que venen a representar la lluita contra el coronavirus que s’està realitzant en tot l’Estat com bé indiquen els tres punts suspensius que apareixen després del llistat.

A continuació el missatge de la companyia:

Cuando estamos conectados
somos capaces de hacer cosas increíbles.
# SeguimosConectados
 

En el segon anunci, en blanc i negre, apareixen també un llistat de 9 noms de persones anònimes en el qual van intercalant-se noms masculins i femenins.


A continuació, es repeteix el mateix missatge que en l’espot anterior:

Cuando estamos conectados
somos capaces de hacer cosas increíbles.
# SeguimosConectados


Com podeu apreciar en el text que acompanya els dos anuncis, Movistar emfatitza la necessitat de seguir “estant connectats” en aquesta situació tant inusual que estem vivint. En la que la gent no podem compartir moments junts de manera presencial, on les imatges o les notícies que ens arribem de la nostra família i els nostres amics és a través dels nostres mòbils o d’un telèfon fixe (Sí, sí, encara existeix...). Movistar ens recorda un colp més com a empresa de telecomunicacions que el seu objectiu és mantenir-nos en contacte amb la gent que ens importa creant un símil entre l’esbart del pardals i les persones vistes com un col·lectiu, en definitiva, com a societat. 

I jo veient els noms de l’últim anunci: “Mateo, Carol, Jaume, Ana, Alberto, Carmen, Aitor, Sara, Luis...” no puc evitar recordar-me d’alguns del meus alumnes que tenen el mateix nom o d’altres que, encara que no apareguen de manera visual, esteu representats a través dels tres punts suspensius (...) I em pregunto: “Seguim connectats?”. Podria dir que sí perquè mireu les entrades a través dels vostres dispositius però malgrat aquesta “connexió” que hi ha a través de la xarxa, no hi ha “comunicació” perquè seguiu sense comentar les entrades del bloc... 

Seguir connectats, significa seguir comunicant-nos amb aquelles persones amb les quals hem perdut el contacte diari que teníem. Jo com a professora estic connectada per tal de comunicar-me amb vosaltres però no hi ha feedback, no hi ha resposta... Espero que en pròximes entrades el #SeguimConnectats passe a #SeguimComunicant-nos perquè, com diu Movistar: “Cuando estamos conectados somos capaces de hacer cosas increíbles.”

Ens veiem en la pròxima entrada!


NOTA IMPORTANT: Penseu que amb aquesta situació resulta un poc impensable reprendre les classes d’una manera habitual així que totes les entrades que estic realitzant sobre marques i publicitat formen part d’aquelles classes que haguera dedicat a aquest tema en el 3r trimestre. Seria important que anésseu comentant coses en aquestes entrades ja que forma part del currículum de l’assignatura.


2 comentaris:

  1. Hola Isabel!
    Em fa llàstima que ningú més contesti les teves entrades, però estic segura que les mira molta gent. A veure si els teus alumnes valencians s'animen a escriurer-te.
    I per cert, no sé si t'ho vaig dir en alguna entrada, però... estaria molt divertit fer un intercanvi d'alumnes valencians i mallorquins!! Ho deix a l'aire... ;)

    Soc l'única que ha vist als dos anuncis que es formava una balena amb el grup d'aus??

    Una abraçada virtual!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marina!😀

      Quina alegria veure't una altra vegada per aquí 😍😍😍😍.

      Avui parlava justament amb una amiga de com heu sigut d'agraïts els meus alumnes mallorquins ❤❤❤❤. 14 anys en Mallorca m'han donat l'oportunitat de conèixer gent meravellosa amb la qual mantinc el contacte i, poder parlar amb el meu alumnat mallorquí a través del bloc, és una de les raons per les quals segueixo escrivint...💚💚💚💚

      La veritat és que és una llàstima que no contesten 💔💔💔💔. Ja saps que jo no sóc d'emmascarar les coses... El fet de no contestar no crec que sigue perquè no tinguen coses que aportar. Sincerament crec que els falta personalitat per comentar i no pensar en el que diran els seus companys de classe sobre el que han posat. De vegades, les persones són esclaves 'del que diran' i això fa que allò que mostren no sigue el que realment són...

      Tots els alumnes que heu participat amb els vostres comentaris teniu les idees clares, sabeu el que sou i no us importa l'opinió que tinguen la resta d'allò que penseu, feu o dieu. I saps què? Que ja teniu molt guanyat per a ser feliços... i jo estic molt orgullosa quan llegeixo les vostres paraules perquè sé que un futur fareu coses meravelloses i tu, Marina, eres una d'elles! 💙💙💙💙

      En quan a un intercanvi entre alumnes mallorquins i valencians m'encantaria. Crec que en algun comentari d'alguna entrada vaig mencionar el tema de fer algun projecte en comú però, veient com són de callats, no sé si trauríem alguna cosa amb trellat 😂😂😂😂.

      Molts 😘😘😘😘 i ens veiem en la pròxima entrada!

      Elimina