divendres, 3 d’abril del 2020

Diari d'un coronavirus: dia 20. Anem al Louvre.


Avui toca un tutorial ben senzill sobre com fotografiar una obra d’art. Com que heu d’entregar la setmana que ve la làmina 8, he pensat que és convenient donar-vos unes indicacions a l’hora de pujar el treball a la plataforma Aules per tal de poder visualitzar-lo correctament.

Imagineu-vos per un moment... que no estem en Castelló sinó en París. I que l’obra que anem a fotografiar és la Mona Lisa de Leonardo Da Vinci. Tenim uns minuts per fer-ho ja que no estem a soles en el museu i tooooooots volen fotografiar aquest quadre per immortalitzar-lo i tenir una prova que han estat “allí”. 

Fotògraf Martin Parr. France. Paris. Louvre. 2012.


La foto la podeu feu amb càmera o amb mòbil però heu de seguir una sèrie de passos que vaig a detallar-vos a continuació. 

Està clar que en el museu hi ha una distància de seguretat per tal de no malmetre el quadre i que haureu de respectar, per tant, a ningú se li ocorreria despenjar el quadre i posar-lo, per exemple, sobre el terra per a fotografiar-lo. Per què? Perquè els quadres han d’estar penjats en una paret. Doncs el MATEIX succeeix amb les làmines que esteu realitzant. Com que el format de la làmina és més gran que un DIN A4 (21 cm x 29,7 cm) i no podeu escanejar tota la superfície del full, heu de fer una foto en “vertical” de TOTA la làmina.

1r pas: Penjar la làmina en una paret. No sé com són les vostres cases però heu de buscar una paret de tons clans, sent la cuina la millor opció perquè la paret està folrada de manises i podreu pegar la làmina amb 4 trossets de paper de cel·lofana sense fer malbé la pintura.




2n pas: Una vegada penjada la làmina en La paret ja és hora de fer la foto. Imprescindible que sigue en hores de llum durant el dia ja que la llum artificial pot modificar els colors de la imatge.

www.plastidekor.blogspot.com


3r pas: A l’hora de fer la foto, heu de situar-vos a una distància raonable i sempre de manera frontal i centrada al quadre per tal d’aconseguir una bona imatge.



4t pas: Quan ja teniu correctament enquadrada la imatge, heu de comprovar que està ben enfocada i fer la foto. Després, visualitzar-la un altra vegada, per comprovar que està realment nítida i es poden apreciar tots els seus detalls.



I ara vull plantejar-vos un joc. Estic segura que, si teniu germans menuts o simplement guardeu joguets de quan ereu xicotets, tindreu peces de Lego per casa. I si intenteu interpretar a mode de puzzle una obra d’art com les que us mostro a continuació? 



Per cert, heu reconegut les obres “pixelades”? Si és així, publiqueu un comentari amb la vostra resposta i, si no n’heu conegut cap, no passa res, podeu enviar un comentari explicant que us ha semblat l’entrada...

En casa, els LEGO ens han “salvat” en molts moments. Durant aquests dies amb una placa i moltes peces, Bernat ha construït un laberint per jugar amb una pilota. La qüestió és estar entretinguts.... jajajajaja


Ens veiem en la pròxima entrada!

9 comentaris:

  1. Mona Lisa, de Leonardo da Vinci.
    Autorretrato de Van Gogh.
    La Joven de la Perla, de Vermeer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!🙋

      Respostes correctes! 👏👏👏👏
      Enhorabona persona anònima encara que no estaria de més que t'identifiquésses per saber amb qui parlo 😌.

      Ens veiem en la pròxima entrada... 😍

      Elimina
    2. Alba 2esob quiero decir 🤦🏻‍♀️🤣

      Elimina
    3. Hola, Alba!😄

      Benvinguda al bloc... 👏👏👏👏 Espero veure't en pròximes entrades 😘😘😘😘

      Elimina
  2. Hola Isabel. Sóc Nicole Sinmihaian de 2esoB . Jo crec que el primer quadre és el de la "Mona Lisa" de Leonardo da Vinci, el segon és l' "Autoretrat" de Van Gogh i el tercer és "La joven de la perla " de Johannes Vermeer. La entrada m'ha paregut molt interessant perquè així podrem enviarte bé la foto, i si alguna vegada tindríem que enviar una foto a algú ja sabrem con fer la foto per a que es veja bé . Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Nicole!😄

      M'alegro molt que t'haja sigut útil aquesta entrada. Intento escriure cada dia en el bloc perquè d'aquesta manera, sento com si estigués més a prop de vosaltres ❤❤❤❤. Al contestar-me, us imagino en classe i em poso molt contenta al rebre notícies vostres. A veure si s'anima més gent i contínuem en contacte per aquí... 👭👬👫👬👬👭👬👫👬👬

      Per cert, totes les respostes són correctes! 💞

      Molts 😘😘😘😘, Isabel.

      Elimina