diumenge, 12 d’abril del 2020

Diari d'un coronavirus: dia 29

La màgia de Tim Burton...

www.sectorcine.com


Tal vegada no us sone el seu nom però estic segura que haureu vist alguna de les seues pel·lícules. Tim Burton és un reconegut director de cinema nord-americà al que associem amb la creació d’històries ubicades en mons foscos i, de vegada tètrics, que ens endinsen en “realitats” impensables si no foren en l’esfera d’allò imaginari. Però no totes les seues pel·lícules repeteixen aquest patró encara que quan pensem en aquest tipus d’històries ens venen a la ment pel·lícules seues com ara “Malson abans de Nadal” (1993) i “La núvia Cadàver” (2005).




Una de les pel·lícules de Tim Burton que contrasta amb aquests escenaris foscos és “Eduardo Manostijeras” (1990). En aquesta pel·lícula el director empra una gama de colors que contrasten tant amb la vestimenta del protagonista com en el lloc on s’origina la història. 



El personatge d’Edward és interpretat per l’actor Johnny Deep més conegut per vosaltres per la saga “Piratas del Caribe” o per ser el protagonista d’una altra pel·lícula del mateix director: “Charlie i la fàbrica de  xocolata” (2005).

Willy Wonka en "Charlie i la fàbrica de xocolata"


Edward és un xic creat de manera artificial per un inventor protagonitzat per l’actor Vincent Price (del qual Tim Burton és admirador des de la seua infantesa). Desgraciadament l’inventor mor abans de poder-li posar les mans que minuts abans li havia promès al protagonista.

Escena de la pel·lícula "Eduardo Manostijeras"



La vida d’Edward, després de la mort del seu inventor, es limita a les parets del castell en el que viu fins que una venedora de la marca Avon el descobreix i tot canvia... I fins aquí puc llegir perquè m’agradaria que vegésseu la pel·lícula. Estic segura que la història us enganxarà des del principi. Us deixo el tràiler:



El que sí que us puc dir és que en la pel·lícula hi ha molta creativitat i molt bellesa. Edward, amb les seues tisores, és realment un artista i és capaç de tallar figures espectaculars en els arbusts i també en el gel.



Però no podem limitar l’obra de Tim Burton a les pel·lícules que ha realitzat que, com heu vist al principi, són moltes. El director de cinema també és escriptor, escultor i un gran dibuixant i il·lustrador.

Imatges via Google


Com podeu veure, els monstres són un dels temes recurrents en l’obra del cineasta. Dibuixos en blanc i negre en els quals de vegades introdueix algun color que aporta significat a la imatge.  Son dibuixos que destil·len molta delicadesa per part de l’artista cap als personatges. El tractament que dóna a les figures fa que l’espectador els percebeixque amb simpatia i que connecte amb les seues històries.



Però en el món dels monstres no tot ha de ser blanc i negre i també trobem molt de color, com succeeix en les imatges que aneu a veure a continuació. Monstres simpàtics que es miren, s’agarren de la ma i que també s’ho passen bé!


En els següents dibuixos podeu reconèixer alguns personatges de les seues pel·lícules. A veure si endevineu a quina pel·lícula pertany cadascú d’ells. La solució en una altra entrada...



Animeu-vos a veure la pel·lícula. La història és preciosa i la música espectacular. És un bon pla per a passar la vesprada del dilluns de Pasqua. 


Ens veiem en la pròxima entrada!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada