dimarts, 5 de maig del 2020

Una de rectangles...


La pròxima làmina que heu de realitzar va de colors i de tonalitats fosques i clares... Aquí teniu un exemple del resultat final. Com podeu veure està realitzada amb llapis de colors de fusta i no té cap misteri en quan a tècnica ja que vosaltres ja ho heu practicat amb la làmina del tetris.


Natalia Busquets © 2018


La primera cosa que heu de fer, com en la resta de làmines que hem fet fins, ara és escollir una fotografia i seleccionar aquells colors més representatius, és a dir, aquells colors que destaquen més de la imatge per poder realitzar les escales monocromàtiques.

Per a seleccionar els colors a partir d’una imatge vaig publicar una entrada quan estàveu realitzant la làmina dels triangles, us deixo l’enllaç per si necessiteu consultar-la:


fabmood.com

Si recordeu, en una de les classes, us vaig explicar que havia canviat l’ordre de les làmines amb la intenció que primer practiquésseu la tècnica amb un espai més xicotet com eren els quadrats d’un centímetre per un centímetre de la làmina del quadrat. Ara haureu de pintar un espai un poc més gran però la tècnica és la mateixa. Us torno a posar les pautes per tal que ningú  tingue cap excusa per no fer-la bé.

La primera cosa que heu de fer és fer les marques de totes les mesures. Recordeu que han de ser curtes i han d’estar a la vorera de la làmina. Per a fer les línies verticals i horitzontals d’aquesta làmina, heu d’emprar el regle.

Recordeu que la mida de la làmina és A4 (21 cm x 29,7 cm) i que, per tant, com podeu observar en el següent esquema, l’amplària de tots els rectangles serà de 5 cm a excepció de l’última columna de la dreta que mesurarà 4,7 cm.



A continuació vaig a explicar-vos pas per pas com heu de pintar la làmina. Com totes els làmines és horitzontal però, per tal que no embruteu la zona una vegada la teniu pintada, us recomano que al pintar la tinguésseu en posició vertical com la imatge següent:



És important que comenceu a pintar d’esquerra a dreta. La idea és que realitzeu una escala monocromàtica de cada color de manera que, de forma gradual, s’observe que el color vaja d’una tonalitat fosca a una tonalitat clara.

Quan pinteu cadascun dels rectangles, heu de fer-ho capa sobre capa i sense apretar ja que si us equivoqueu, després serà més difícil esborrar i corregir la intensitat de la zona.

Una vegada tinguésseu acabada l’escala del primer color, heu d’assegurar-vos que entre els rectangles que heu pintat, no hi haja canvis bruscos i que la graduació del color sigue totalment escalonada. Si feu bé la primera escala monocromàtica, us servirà de “chuleta” per a la resta de colors ja que us servirà de guia per a controlar que les intensitats de cada color coincideixquen en vertical.



I així, poc a poc, anireu completant cadascuna de les files amb els colors que heu seleccionat.



Com podeu veure en la següent imatge, és pot repetir algun dels colors que heu triat com succeeix en aquest cas amb el morat. La meua recomanació és que ho fésseu amb un únic color per tal de donar més varietat a la làmina.



Recordeu que és molt important pintar les escales monocromàtiques correctament per tal d’aconseguir les diferents tonalitats d’un mateix color.



Per a la realització d’aquesta làmina tindreu 4 setmanes així que organitzeu-vos la feina per fer-la poc a poc. No us aconsello fer-la d’una tirada ja que això anirà en detriment del resultat. És preferible marcar-vos un horari i fer un poquet cada dia fins a obtenir el resultat final.

Com podeu veure, una vegada finalitzada en posició vertical, la posició horitzontal es caracteritzarà per tenir les tonalitats més intenses en la part superior.



I ara, un petit recordatori de com heu de pintar amb llapis de colors:



1r pas. DELIMITAR de manera suau la zona que anem a pintar amb el color corresponent. Recordeu que d’aquesta manera creem una doble línia de seguretat que ens ajudarà a no passar-nos de la zona que anem a pintar. 

2n pas. Pintar sempre en la MATEIXA DIRECCIÓ. Recordeu, com ja us he explicat en diverses ocasions, que la diagonal és la millor inclinació per tal d’evitar que apareguin espais en blanc.

3r pas. NO deixeu ESPAIS EN BLANC. Això ho aconseguireu pintant justament al costat de la última línia que heu pintat. També és important anar fent punta als colors per tal que el traç sigue fi i així evitarem la creació d’espais en blanc.

4t pas. NO “APRETAR”. Recordeu que una correcta intensitat del color s’aconsegueix capa sobre capa i que el nombre de capes dependrà dels colors de cadascú. Ahhh! i no fésseu trampa: pintar la primera capa fluixeta i la segona “apretant” ja que com ja sabeu tots, tinc una mirada ultrasònica que m’ho permet comprovar...inclús en la distància...jajajajaja

Respecte al tema de l'entrega de la làmina, entre avui i demà posaré tota la informació en la plataforma AULES.

Vinga molts d’ànims! Estic segura que aquesta làmina també us quedarà genial!
 
Ens veiem en la pròxima entrada!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada