dijous, 26 de març del 2020

Diari d'un coronavirus: dia 12. Una de triangles... (1a part)


Els que heu fet l’àlbum scrapbook altres anys ja sabeu amb el títol de què va l’entrada. 

En classe vam començar a fer aquesta làmina abans de les vacances, degut a la situació especial que estem vivint, haureu de fer-la a casa però amb unes indicacions clares i una actitud de 10 per part vostra, no serà gens complicada realitzar-la amb èxit!

Abans de començar a pintar-la, heu d’acabar la prova de color que estàveu realitzant en el quadern. En la última classe us vaig dir, que havíeu de dibuixar un total de 9 triangles i que el pròxim dia us explicaria que és el que havíeu de fer i aquest dia ha arribat, només que en vegada d’estar en l’aula, esteu en casa i la classe, en lloc d’explicar-se en la pissarra, s’explicarà en el bloc.

El dibuix que heu de tenir en el quadern és el següent:



Quedava pendent escollir la fotografia d’aquesta làmina però a aquestes altures de curs ja confio plenament en vosaltres i sé que escollireu la millor imatge per a aquest disseny. En làmines anteriors, com la del cercle, us demanava que la fotografia contingués un element circular. En aquest cas, no és necessari que la fotografia tingue un element triangular però, si es dona el cas que teniu una foto en la qual se fa referència en certa manera a la figura geomètrica del triangle, la podeu escollir com han fet alguns alumnes en cursos anteriors.

El que interessa és escollir una foto divertida i acolorida per poder fer una làmina de triangles molt divertida. 




A continuació us mostro una fotografia que vaig realitzar quan vaig anar a Londres i us explico com escolliria els colors per a realitzar la meua làmina dels triangles.

 

A l’hora de seleccionar els colors de la foto, no hi ha perquè escollir sempre els colors més evidents o presents. En el meu cas he escollit el roig i el negre que són els colors de la vestimenta dels soldats i que destaquen sobre qualsevol altre color de la imatge però,  també m’he decantat per dues tonalitats verdes amb més lluminositat que apareixen en el fons que està un poc desenfocat. D’aquesta manera els resultat serà més cridaner i contrastarà amb la tonalitat groguenca de la foto.

Si voleu aprofundir en el procés de selecció dels colors, podeu consultar l’entrada següent que té molts d’exemples que us ajudaran a decidir-vos si no esteu encara del tot segurs dels colors a utilitzar:



Una vegada tenim els colors clars, hem de realitzar la prova de color del quadern que serà la que ens ajudarà a fer la làmina ja que ens servirà de guia.

Dins dels triangles, amb cadascun dels colors seleccionats, treballarem els conceptes: punt, línia i pla. Les línies exteriors s’han de fer repassar del color corresponent i amb regle. Les línies de l’interior les fareu a mà.



Ara ja sabeu com heu de fer la prova de color en el quadern. Demà continuarem amb la segona part de l’entrada on explicaré com heu de realitzar la làmina.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada