dissabte, 9 de maig del 2020

Diari d'un coronavirus: dia 56. Reutilitzant...


“Lo de cualquier tempo pasado fue mejor” per a les noves generacions sona “carca, desfassat i antic” però personalment crec que hem de saber interpretar la frase depenent del moment en el qual es digue. Totes les èpoques tenen les seues coses bones i les no tant bones. Per exemple, la preocupació dels meus besavis era tenir un plat en taula per a donar als seus fills i una roba que posar-se. Avui en dia, la cosa ha canviat molt i resulta impensable només tenir un parell de sabates o menjar tots els dies col perquè no hi ha una altra cosa. És cert, que totes les famílies no tenen el mateix poder adquisitiu però la majoria tenim moltes més coses que els nostres avantpassats. Això ha provocat una classe de consumisme que, moltes vegades, no és per necessitat sinó per plaer i aquí es on comença el problema... Consumim gran quantitat de productes que el món no és capaç de desintegrar amb tant poc de temps i, molts d’ells, com podeu veure en la següent imatge, acaben en la profunditat del mar habitant amb les espècies marines que l’habiten...



Igual que durant aquest confinament, hem entès que les emissions de CO2 a l’atmosfera han disminuit per la disminució del trànsit en les nostres carreteres (i també l’aeri) per desplaçar-nos, hem d’entendre que hem de fer un consum més responsable i que hem d’aprendre a reciclar i, perquè no, a reutilitzar aquells elements que van directament als fems.
 
Comparativa de les concentracions de diòxid de nitrogen en desembre de 2019 
i març de 2020 (ESA)
 

Com podeu apreciar en la comparativa el canvi és realment notori. És evident que el món s’ha paralitzat durant aquesta pandèmia i que, encara que queden mesos per a tornar a la normalitat, l’activitat s’anirà reiniciant i la contaminació, desgraciadament tornarà a augmentar. Però el seu increment dependrà molt de la nostra manera de viure.

Reutilitzant objectes que haurien d’anar directament a les escombraries, estem ajudant a mantenir el planeta més net donant-los un altre ús al que, en un principi, no estaven destinats. 

Avui vull parlar-vos dels pots de metall. Alguns dels aliments que consumim venen dintre d’ells: llegums, conserves, tomaca, cacau en pols i la majoria d’ells acaben en els fems i, amb una mica de sort, en el contenidor de reciclatge correcte si som persones que reciclem...

Imatges via Google


Doncs bé, ara que ja hem entrat en la primavera, ens abelleix veure les nostres plantes boniques (si en tenim) decorant algun lloc de la nostra cosa. La tècnica més senzilla per a decorar els nostres pots, i que ningú pot dir que té gran dificultat, és pintar-los del color que més ens agrade.

Com podeu apreciar en la següent imatge, simplement donant-los varies capes d’un mateix colors, aconseguim un resultat molt net i original. El resultat final dependrà de la nostra creativitat en donar-los el nostre toc especial incorporant algun altre element que els decore.

Imatges via Pinterest


Si trobeu que així queden massa uniformes podeu pintar-los de diferents tonalitats dins d’una mateixa gamma, col·locar algun element amb volum que els aporte personalitat, fer algun dibuix original sobre la capa de pintura o pintar la superfície amb dos colors diferents. Com podeu veure, les combinacions són infinites. Tan sols heu de tenir en compte on els col·locareu per tal que s’integren en l’espai.

Imatges via Pinterest


Però no tot es redueix a pintar-los, també podem decorar-los amb altres materials com corda, llana, papers pintats o qualsevol altre element que tinguéssem per casa com podria ser una partitura musical que no necessitem o algun mapa. Per tal d’aferrar correctament el material escollit a la superfície podem emprar, depenent del que hem escollit, cola blanca o cinta adhesiva a doble cara.

Imatges via Pinterest


Espero que us haja donat alguna que altra idea per a fer algun canvi de decoració en la casa que us anime en aquestes setmanes de confinament que, de vegades, es fan tant llargues. Ara només heu de pensar si voleu utilitzar-los per a col·locar alguna planta o si preferiu realitzar algun portallapis per al vostre escriptori.

Imatges via Pinterest

Ens veiem en la pròxima entrada!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada