diumenge, 3 de maig del 2020

Diari d'un coronavirus: dia 50. Dia de la mare.


La maternitat és un dels temes molts freqüents en món de l’Art. Artistes de diferents èpoques han retratat la relació entre una mare i els seus fills a través de la seua obra.


1.  Retrat de Madame Philippe Panon de Richmont i el seu fill Eugene, (Marie – Guillemine Benoist, 1802).
2. Les tres edats de la Dona, (Gustav Klimt, 1905).
3. Mare, (Joaquín Sorolla, 1895).
4. Maternitat, (Fernando Botero, 1989)

La il·lustració com a tècnica de representació sempre s’ha definit com aquella imatge que acompanya un text però hi ha molts de professionals d’aquest àmbit que amb el seu estil creen tota una sèrie d’obres que busquen contar coses sense la necessitat d’acompanyar un text necessàriament.

Imatge de Manon de Jong

Avui vaig a parlar-vos de l’Art d’il·lustrar, mostrant-vos l’obra de l’artista Manon de Jong perquè, mirant la seua obra, he trobat les imatges perfectes que descriuen la maternitat. Els seus dibuixos es caracteritzen per mostrar escenes familiars i quotidianes d’una manera molt fresca i acolorida.

Mitjançant l’ús de diferents textures visuals aconsegueix aportar una originalitat als seus dibuixos que emfatitzen, encara molt més, els sentiments que aquests transmeten. L’ús d’enquadraments diferents, on moltes vegades ni tan sols no veiem els rostres dels protagonistes, fa que l’espectador es sumergeixque més en les accions que aquests realitzen donant èmfasi als sentiments per damunt d’altres coses. 

Imatge de Manon de Jong


Són imatges del dia a dia d’una mare compartint molts de moments amb els seus fills: lectura, manualitats, la dutxa... que queden en la memòria a través d’eixes fotografies que tots tenim en algun àlbum guardades.

Imatges de Manon de Jong


Ser mare no és fàcil. Els xiquets no veniu al món en un llibre d’instruccions. Cadascun de vosaltres sou diferents i, de vegades, és complicat encertar però el que sí que és cert és que s’intenta fer de la millor manera possible. I com que ningú és perfecte, ens podem equivocar... igual que fareu vosaltres el dia de demà si tenir fills entra en el vostre projecte de vida.

Hi ha un llibre que a Andreu i Bernat els encanta escoltar i a mi m’escanta llegir, sobretot aquest trosset:
“Perquè tot i que no puc prometre
que no et passarà mai res dolent ni trist,
sempre que ho necessitis intentaré
que trobis els meus braços
per fer-te una abraçada
i estar amb tu per ajudar-te.
Compta amb mi.”


Si voleu veure més imatges d’aquesta il·lustradora us deixo l’enllaç al seu instagram:

Imatge M J Studio

Espero que haguésseu fet algun detallet a les vostres mares. Si bé és cert que no fa falta el dia de la mare per agrair-li tot el que fan per nosaltres, de vegades, la seua feina es veu poc reconeguda en el seu dia a dia... Seria ideal donar-los les gràcies més assíduament i reconèixer la seua feina ja que, encara que no crec en el concepte “Supermami” (això ja us ho explicaré un altre dia), sí que crec que els mares ens convertim en dones “multitasca”. Mentre teletreballem estem cuinant i, al mateix temps, estem estenent una rentadora... Així que aquí va el homenatge a totes elles!

Imatges de Manon de Jong

Feliç dia de la mare!


PD: No estaria mal que li oferireu un targeta- regal on li doneu una horeta per a ella a soletes mentre vosaltres assumiu alguna tasca de la casa...



2 comentaris:

  1. Hola Isabel!
    Crec que és molt important agraïr les coses. I si apart d'agraïr, les ajudéssim a dur un dia a dia més fàcil seria la bomba jajja. Perquè pens que pots dir gràcies o t'estim; però si no demostres que de veritat ho sents, només són paraules i no fan màgia. De fet abans quan tenia més temps, escurava, granava, etc, però amb les tasques de l'institut no puc ajudar massa. Però és veritat que quan tenc un moment mort intent ajudar i llevar feina.
    Per desgràcia esteim dins una societat on les mares són les que s'encuiden de moltes de les coses de la llar i ho hem d'intentar canviar... Però també s'ha de dir que la situació ha millorat molt i que hem de seguir així.
    Sincerament m'havia oblidat de que avui era el dia de la mare i fins ahir no hi vaig pensar... quin desastre...
    Al final, com que a plàstica esteim dibuixant retrats i aquesta setmana havíem de dibuixar als nostres familiars, vaig pensar que el retrat que havia fet de la meva mare podia ser un bon regal. Però com que no li puc regalar perquè és un treball de l'insti, doncs només l'ha pogut veure, però quan acabi el curs serà seu.
    Jo també soc una gran defensora de que les coses fetes a mà tenen més valor que els regals comprats perquè li dediques esforç i amor i això es veu reflectit a la manualitat o... recepta (també soc molt fan de fer-ne jejje).

    Feliç dia de la mare a tu també!

    Una abraçada virtual!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marina!😊

      Les mares es mereixen un monument...❤❤❤❤ I encara que hem avançat com a societat, la dona encara és la que s'emporta la major càrrega i això només es pot combatir 💪💪💪💪 educant a xiquets i xiquetes en igualtat 💜💜💜💜 per a que les futures generacions ho vagen tenint més clar...🤣🤣🤣🤣

      Volia comentar-te que no vull que et sentigues obligada a contestar 😅. T'ho volia dir perquè encara que m'encanta rebre notícies teues 🤗 no vull que sigue una obligació. He de reconèixer que gràcies al primer comentari 💻🖱 que vas escriure en el bloc, vaig decidir continuar així que tranquil.la 🙏🙏🙏🙏, de moment el bloc no perilla...😂😂😂😂

      M'ha agradat molt la idea de regalar-li a la teua mare un retrat. En què consisteix realment l'exercici? Tinc curiositat per saber quina tècnica estàs emprant...Ja m'explicaràs!

      Un 😘 ben fort i gràcies per estar ahí 😍😍😍😍.

      Elimina