dimecres, 3 de juny del 2020

DEP



Les xarxes socials ahir es van tenyir de negre per la mort de George Floyd. Un vídeo, que una xica gravava mentre un policia tenia una cama sobre el coll de la víctima, revela com van els últims minuts de vida d’aquesta persona.

Els policies es deuen al servei del ciutadà. La seua funció es vetllar per tots nosaltres i no abusar de la seua condició per mostrar-se superiors a la resta. Com sempre, hi ha de tot i, en el cas dels Estats Units, una mala pràctica s’ha cobrat la vida d’una persona per a la qual no hi ha consol possible. Una pèrdua que, malgrat es face justícia, continuarà sent una pèrdua per als seus familiars i amics i un dolor molt difícil de mitigar per la manera en la qual s’ha produït la seua mort...

El racisme existeix i és cosa de TOTS i de TOTES. No hi ha una raça superior a les altres ni un color més important sobre la resta. Els nostres cossos estan recoberts tots de pell de diferents tons però, al cap i a la fi, és pell.

Quan us dic en classe que les coses no han canviat realment tant, em refereixo això. Anem d’avançats i de societats desenvolupades i després seguim veient discriminacions per raça o gènere. 

Imatge via Google
 
Quan Martin Luther King (1929 – 1968) va dir aquestes paraules esperava que algun dia la igualtat fora per a tots igual... però és evident que no ho és. Va morir assassinat als 39 anys però la seua lluita, afortunadament, continua vigent en els nostres dies malgrat hi haja gent que encara pense que TOTS NO SOM IGUALS. 

Campanya publicitària de la marca Benetton

I sabeu com podem arreglar aquest problema? Amb EDUCACIÓ, una paraula que desgraciadament està en desús i molt infravalorada socialment. Espero des d’aquí, haver-vos fet reflexionar sobre el tema i a aquelles persones que pensen que són superiors a la resta que llisguen més llibres, es tornaran més humils i se n’adonaran del que es realment important: el RESPECTE a la diferència.

Ens veiem en la pròxima entrada...

2 comentaris:

  1. Hola Isabel :)
    Quan vaig veure la notícia vaig sentir impotència, ràbia i tristesa.
    Perquè la societat ha avançat amb les coses materials però no la convivència?
    Pens que és el primer que hauria d'avançar. Per molts invents tecnològics i científics que s'investiguin, si no hi ha convivència, no hi ha res.
    Me pareix increïble que encara hi hagi gent que no se n'hagi adonat que encara que siguem d'un color diferent, d'una personalitat diferent, d'un aspecte diferent, tots mereixem ser respectats de manera IGUAL. Perquè per molts diferents que siguem, tots tenim un punt en comú: volem que s'ens tracti bé.
    Estic totalment d'acord amb tu que l'educació és la clau per resoldre aquest problema i molts altres.

    Aquí deix la meva reflexió jajaja

    Una abraçada!!

    Marina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marina!😊

      Ja se't trobava a faltar per aquí...🤗

      La veritat és que és una vertadera pena que hi haja gent que es se senta superior als altres i que menyspree a les persones pel seu color de pell 😔😔😔😔.

      Les persones no són racistes de naixement. L'educació que reben en casa, els comentaris que escolten dels seus progenitors o d'alguns polítics, les lletres de les cançons que escolten, els instagramers o youtubers que segueixen, la gent amb la que es relacionen fan que ho sigue...Interioritzen aquest missatge i després és molt complicat que ho entenguen...

      Esperem que la societat millore perquè és la única manera d'avançar per aconseguir un món millor on poder viure TOTS i TOTES amb LLIBERTAT.

      M'ha encantat la teua reflexió!Necessitem més joves com TU, Marina!💕💕💕💕

      Molts 😘😘😘😘, Isabel.

      Elimina