dilluns, 8 de juny del 2020

I LOVE OCEANS


Avui és el Dia Internacional de l’Oceà i, des d’aquí, voldria fer una crida a tota la societat per a que siguéssem conscients que el món tan sols millorarà si col·laborem tots. Tal vegada, hi haurà gent que pensa que això a ella no l’afecta però està ben equivocada. Ens afecta a nosaltres i afectarà els nostres fills, els nostres nets i així successivament.

El problema d’avui en dia és que no pensem com a col·lectiu, tan sols com a individus i aquí està la gran errada. Hem de deixar de mirar-nos el melic i hem de ser més generosos amb tots els que ens envolten i, sobretot, amb la Natura que és la que ens permet ara mateixa poder respirar.

És trist que el Govern ens haja de recordar constantment el tema de la responsabilitat en aquesta pandèmia perquè hi haja persones que no acaten les normes i fan el que els dona la gana com si el tema no anés amb ells. Els mateixos actes irresponsables que estem observant amb aquesta malaltia, es poden extrapolar a altres temes com tenir cura del medi ambient.

El tema de la contaminació dels mars no és només per culpa de la contaminació dels creuers i el vessament de fuel de vaixells a la mar. Nosaltres, amb tot els residus que generem i que, de vegades, no reciclem... també en som responsables. I durant aquesta pandèmia, l’ús de les mascaretes està sent indispensable per tal d'erradicar el coronavirus de les nostres vides però, no per això, hem de llançar-les en qualsevol lloc per a que acaben arribant als nostres oceans.


I és que som un país que només aprenem a base de multes. Així i tot, amb sanció, la gent fa el que li dona la gana i si la pillen dissimula o menteix “com un cosaco” i així ens va...

Vull mostrar-vos un vídeo en el que han col·laborat diferents institucions preocupades pel nostre mar on s’explica de manera molt visual com podem tenir cura dels nostres oceans.


En la pàgina web de l’Institut de Ciències del Mar (http://icmdivulga.icm.csic.es/dia-oceans-2020/?lang=ca&l) trobareu una iniciativa molt bonica per a aquest dia que consisteix en realitzar un cartell, fer un vídeo i pujar-lo amb el hashtag #AnhelDeMar. 


Sé que esteu molt ocupats fent els dibuixos d’aquest mes de juny però si no teniu temps per fer un dibuix, se m’ha ocorregut una idea: Segur que teniu alguna fotografia del mar dins del vostre telèfon mòbil. Podeu pujar la foto a l’instagram amb una frase amb aquest hashtag i donar més visibilitat a aquest tema que tant ens hauria de preocupar a tots.

Animeu-vos i expliqueu com voleu que sigue el vostre mar!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada