dilluns, 6 de juny del 2016

Hidraulics


L’existència de les rajoles hidràuliques data del segle XIX i actualment són uns dels elements decoratius en auge a l’hora de dissenyar nous espais ja siguen estances d’una casa com llocs comercials.

www.fuctema.com

A continuació us mostro un vídeo on podeu apreciar el procés artesanal que se segueix per a la seua elaboració. 



La passió sobre aquest element a nivell decoratiu queda demostrada amb la presència de multitud d’usos aplicables dins d’una casa sense necessitat de modificar la seua base. A mi, personalment m’encanten i, com que no m’és possible utilitzar-les en el terra, no descarto la possibilitat de donar-los un altre ús dins de la casa formant part d’alguna de les estances.

1. cocinasconencanto.com / 2. reformasobrasmad.com / 3. blog.planreforma.com

Una altra possibilitat és immortalitzar-les a través de la fotografia i crear una sèrie de fotos amb les quals decorar alguna paret de la nostra llar. En les xarxes socials la seua presència és considerable i són moltes les persones que immortalitzen els seus peus sobre elles.

www.treintamsdiez.com

Així doncs, com podeu apreciar, les rajoles hidràuliques últimament estan mooooolt de moda. De fet, mireu si ho estan, que s’han colat en la última làmina que realitzaran els alumnes de 3r d’ESO per al seu àlbum scrap...jajajaja.

www.misskatiuska.com

El disseny escollit per a la realització d’aquesta làmina és molt simple. A través de l’elaboració de cercles i quadrats que s’enllacen entre sí s’aconsegueix un joc de geometria que aportarà resultats ben diferents i originals amb la utilització tant dels retoladors com dels llapis de fusta.

La imatge que us mostro a continuació tan sols és una visió molt esquemàtica del patró així que haureu d’esperar a que finalitzen la làmina per tal d’observar el resultat final!



Per finalitzar us deixo un vídeo del canal televisiu Decasa on es fa un xicotet reportatge sobre l'ús d'aquestes rajoles en l'àmbit del disseny.





12 comentaris:

  1. Hola Isabel,soc na Noelia Romera Cebreros de 1 ESO A.Es una idea bona,i tambe vull dir que segur que els quedará molt bé per a l'àlbum scrap.Una abraçada, de na Noelia Romera Cebreros de 1 ESO A.

    ResponElimina
  2. Hola Isabel!!!
    Aquesta làmina és molt original. Em dona moltes idees per a l'àlbum. Ara maiteix estic preparant tot el material per començar a decorar demà! Ja tenc les cartulines, ara he de pensar en la decoració.
    besets,
    Ana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,Ana!

      Què bé notar-vos tant emocionats amb l'àlbum. Espero que ja tingues preparat tot el material i moltes idees per a la confecció de l'àlbum.

      Molts besets, Isabel.

      Elimina
  3. Hola Isabel!!
    No sabia que s'haguessin tornat a posar de moda les rajoles hidràuliques!!
    Personalment, m'agraden molt, i, per sort, a la meva casa de camp en tenim a la paret del bany i la cuina :) !!
    Realment, duu molta feina fer-ho... Però val la pena pel resultat.
    Respecte a la nova làmina, ben segur que quedara ben xula i original.
    Molts besets, Margalida!!

    ResponElimina
  4. Hola Isabel!!
    No sabia que s'haguessin tornat a posar de moda les rajoles hidràuliques!!
    Personalment, m'agraden molt, i, per sort, a la meva casa de camp en tenim a la paret del bany i la cuina :) !!
    Realment, duu molta feina fer-ho... Però val la pena pel resultat.
    Respecte a la nova làmina, ben segur que quedara ben xula i original.
    Molts besets, Margalida!!

    ResponElimina
  5. Hola, Margalida!

    Què guai tenir una casa amb rajoles hidràuliques! A mi m'encantaria poder tenir-ne en casa. M'agraden els dissenys moderns però crec que moltes vegades mesclar diferents estils produeix una decoració més original i personalitzada.

    Espero que poses en pràctica les noves idees en els teus àlbums.

    Molts besets, Isabel.

    ResponElimina
  6. Hola Isabel,soc na Noelia Romera Cebreros de 1 ESO A.Es una idea bona,i tambe vull dir que segur que els quedará molt bé per a l'àlbum scrap.Una abraçada, de na Noelia Romera Cebreros de 1 ESO A.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Noelia!

      A mi també m'agrada la idea i he de dir que alguns alumnes de 3r d'ESO estan aconseguint uns efectes molt originals. Quan pugue us mostraré els resultats en una entrada.

      Molts besets, Isabel.

      Elimina
  7. Hola, Isabel!
    Que xules són les baldufes hidràuliques, m'encanten! Pareix mentida que després de dos segles encara s'emprin, són realment guapes, i el que més m'agrada és que poden tenir motius completament oposats. Crec que queden molt bé a les cases, ja que aporten a l'espai un toc especial. Jo pensava que les baldufes només es posaven als banys i les cuines, però veig que hi ha gent que opta per introduir-les als seus salons, dormitoris... M'he quedat al·lucinada mb la seva elaboració, quina passada i quina paciència.
    Per cert, estic bastant emocionada amb l'scrapbook, tenc tantes ganes de fer coses que no sé per on començar, ara pensaré moltes idees per poder avançar el divendres i poquet a poquet muntar un àlbum molt bonic!
    Besets, Paula.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Paula!

      El millor que podeu fer és practicar el 'muntatge' a casa i després ensenyar-m'ho en classe.Així entre les dues podrem millorar els resultats i anar finalitzant l'àlbum.

      Molts 😙😙😙😙, Isabel.

      Elimina
  8. Hola Isabel, soy Estalin de 1D me gusta la idea,los colores es interesante i podría quedar bien

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Estalin!😎

      Aquesta làmina la van realitzar alumnes 👭👬👫👬👭👬👫👫👭👭 de 3r d'ESO i la veritat és que van quedar molt bé!💟✂💟✂

      Molts 😍😍😍😍, Isabel.

      Elimina