divendres, 30 d’agost del 2024

Diari d'estiu: SOPARS

Una de les coses que més m’agrada de l’estiu és que sembla que el temps s’alenteix. El fet de no tenir tantes obligacions fa que el temps passe d’una altra manera. M’agraden els sopars amb conversa, els sopars que s’allarguen mirant una sèrie i, sobretot, m’agrada sopar amb els meus fills.


Nosaltres aquest estiu ens hem “enganxat” a una sèrie que mirava quan estava embarassada: “Los misterios de Laura”, una policia mare de bessons que amb la seua intuïció i professionalitat sempre resol els casos per més complicats que semblen.

Ja fa anys vaig publicar una entrada parlant d’aquesta sèrie. Us deixo l’enllaç per si us apeteix llegir-la: https://plastidekor.blogspot.com/2014/02/los-misterios-de-laura.html

Imatge via Google

Ens veiem en la pròxima entrada!


dimarts, 27 d’agost del 2024

POSTUREO o REALITAT?

En estiu, amb més temps lliure, veig més la televisió. Enguany hi ha hagut dos anuncis que per a mi estan en la top list de l’estiu 2024 (jajajaja).

Fent les fotos del diari d’estiu, començaré amb l’anunci que m’ha fet reflexionar sobre la quantitat d’imatges que hem realitzat aquest estiu amb la intenció d’immortalitzar els moments viscuts i amb les quals, tal vegada, hem practicat eixe “postureo” que tant s’està generalitzant en la nostra societat...


Els publicistes investiguen les necessitats dels consumidors per tal que el producte que ens presenten sigue comprat. Les possibilitats que ens toque un premi són bastant reduïdes però, la gent confia en que algun dia siguen ells els afortunats i somien en poder sortir d’una vida laboral, moltes vegades, precària i poder donar-se el luxe de viure com fa la gent rica.

Imatge de l'espot de l'ONCE 

En un dels anuncis d’aquesta campanya publicitària se’ns presenten 3 personatges de diferents edats en situacions distintes però, que ens fan reflexionar sobre la “necessitat” de convertir els nostres somnis en realitat.

Imatges de l'espot de l'ONCE 

En la primera escena observem un home que, en un primer moment, sembla que estigue en alta mar conduint un vaixell. L’enquadrament d’un primer pla del personatge fa que tan sols poguem veure el cel ple de núvols i que albirem un poc el timó del vaixell en el qual es troba.

Imatge de l'espot de l'ONCE 


De sobte, la càmera va allunyant-se i ens mostra, a través d’un pla americà, que l’home en qüestió es troba dins d’un museu i que les seues ànsies de navegar li han jugat una mala passada.

Imatge de l'espot de l'ONCE 

En la següent situació, una xica amb ulleres de sol i un mocador en el cap sembla que estigue conduint un descapotable per la ciutat sense cap tipus de preocupació més que apreciar la brisa sobre el seu rostre.

Imatge de l'espot de l'ONCE 

Després d’aquesta primera impressió de la seua felicitat clavada en les nostres retines, la càmera torna allunyar-se per a descobrir-nos l’entorn real en el qual està succeint la història: un bus turístic.

Imatge de l'espot de l'ONCE 

En la tercera escena, trobem a un xic realitzant alguna tècnica de mindfulness en l’exterior d’una casa sobre una superfície rodona de palla. En posició invertida i amb els ulls tancats, podem percebre la seua serenitat gaudint d’un moment de tranquil·litat i pau interior envoltat d’una harmonia i serenitat encisadora. Com en les dues altres escenes, a mesura que la càmera s’allunya, podem observar altres elements que reforcen aquest missatge: la fusta del terra, la gespa que recobreix la zona del voltant, els coixins que hi ha al terra, la gerra amb suc de taronja natural, les impressionants vistes a un paisatge d’arbres i aigua... En aquest cas, la situació tant idíl·lica és una realitat gràcies al premi que el xic ha guanyat.

Imatges de l'espot de l'ONCE 


Amb el tema del “postureo”, l’ONCE ens diu quina és la diferència quan els nostres somnis es converteixen en realitat gràcies a la compra dels seus cupons.

Imatge de l'espot de l'ONCE 

Si bé és cert que l’objectiu final de la publicitat és vendre’ns bens i serveis, els missatges dels anuncis també ens poden fer reflexionar sobre algun tema en concret. És a dir, no només consumeix l’anunci aquell que compra cupons de l’ONCE. Qualsevol persona que estigue asseguda en el sofà mirant la televisió, està consumint l’espot tan sols pel fet de visualitzar-lo i, per tant, consumeix el missatge que hi ha en ell.

La presentació d’aquests tres supòsits m’ha fet pensar molt en com s’ha instaurat de manera quotidiana en la nostra vida la necessitat de mostrar la nostra felicitat a la resta del món. Un costum “provocat”, en certa manera, pel consum de la vida de certs influencers que, a través de diferents xarxes socials, ens mostren tan sols un trosset del seu dia a dia i en el que generalment “estan” feliços i contents. Quan en realitat, com a ésser humans que són, experimenten altres situacions de dolor i tristor com la resta de mortals i que són reduïdes a l’esfera privada perquè aquestes no donen “likes”.

Imatges via Google


Hem d’aprendre a veure les imatges que ens arriben a través de les xarxes socials des d’una perspectiva més crítica i analítica com hem fet amb aquest anunci ja que moltes de les imatges que se’ns presenten estan igual de preparades que les de l’espot analitzat.

Un enquadrament que selecciona allò que vol mostrar-se, un difuminat que desenfoca el seu voltant, un retall de la instantània, una angulació que distorsiona l’element o la persona fotografiada, per no parlar de l’ús de filtres que alteren totalment la realitat.

Imatges via Google

Deixem de preocupar-nos per les aparences i comencen a enfocar-nos en SER més que en aparentar.

Si tornem a l’espot de l’ONCE i observem les “situacions falses” dels seus personatges, trobarem en elles experiències tant gratificants com anar a veure una exposició a un museu o donar una volta per la ciutat amb una amiga amb el bus turístic. Jo puc dir que he fet aquestes dues activitats.

Anar a veure exposicions és una de les meues passions (encara que he de reconèixer que vaig menys del que m’agradaria) i, l’últim any que vaig estar en Palma em vaig adonar que portava 12 anys en una ciutat que per a mi era una gran desconeguda. Sempre tenia un llistat de coses per fer (com ara) que m’impedien gaudir de la ciutat que em va acollir durant tants anys així que vaig proposar als meus fills fer de turistes durant l’últim any.

Els caps de setmana passejàvem pel centre i ens perdíem per carrers que no havíem estat mai. Un dia, vam agarrar el bus turístic i, igual que la xica de l’anunci, vam donar una volta amb la brisa sobre els nostres rostres i, per fi, vam descobrir la ciutat.

Ens veiem en la pròxima entrada!


dilluns, 19 d’agost del 2024

Diari d'estiu: COMPARTIR

A Águeda i Carmen les vaig conèixer al mateix temps ja que vam compartir pis quan me’n vaig anar a Palma de Mallorca a treballar i seguim compartint temps juntes quan tenim l’ocasió. I compartim confidències, neguits i inseguretats.

Tenir a Carmen al meu costat és un bàlsam per a l’ànima perquè et transmet eixa tranquil·litat que, de vegades, resulta difícil de trobar. Amb ella tan sols vaig compartir els meus tres primers mesos en l’illa però, amb l’edat, te n’adones que hi ha coincidències passatgeres que es converteixen en una gran amistat.

Ens veiem en la pròxima entrada!


divendres, 16 d’agost del 2024

Diari d'estiu: DESCONNEXIÓ

Desconnectar per a “reconnectar”. Això és el que em va passar el divendres passat quan vaig veure a Maria.

A Maria la vaig conèixer el primer any d’universitat. Hem estudiat juntes, hem fet treballs juntes, hem rigut molt juntes, etc...

Vam acabar la carrera i cadascuna va seguir el seu camí però sempre hem mantingut el contacte en el temps. En els últims anys ens uneix el tema de la creativitat, treballant-la cadascuna a la seua manera des de l’àmbit professional i personal. L’estat de WhatsApp ens ha permès estar en contacte de manera més assídua comentant les frases a mode de reflexió que hem anat penjant i també compartim lectures interessants que anem trobant en el nostre dia a dia.

La fotografia que us mostro a continuació és del dia que va passar juntes en la platja parlant de la vida i fent coses tant inesperades com banyar-me en la platja (feia anys que no en banyava més enllà dels peus). La imatge capta el moment en el qual vaig aconseguir oblidar-me d’obligacions i gaudir d’embrutant-me les mans amb la sorra com quan era menuda. Una sensació indescriptible que vaig immortalitzar amb aquesta instantània del moment.


Tant Maria com jo, a l’acabar el dia, ens va envair l’alegria d’haver gaudit juntes d’aquest dia. Ella ja pensa en celebrar d’aquí dos anys els 50 fent un viatge juntes a Grècia, jo em conformo en poder seguir transitant aquesta vida al seu costat.

Imatge de 72 kilos

Ens veiem en la pròxima entrada!

dijous, 15 d’agost del 2024

Diari d'estiu: PLUJA

Portem dos dies de pluja i estic segura que hi ha gent ho troba estrany. Ens hem “acostumat” a més mesos de calor que de fred i a anys on la pluja és més bé esporàdica arribant a convertir-se en una molèstia quan arriba. Quan era menuda, a meitat agost, apareixen les tempestes que ens avisaven que l’estiu s’acabava...La calor desapareixia i les jaquetes tornaven perquè refrescava.


A mi m’agrada la pluja. La primera raó és perquè és molt necessària per a que hi haja vida. També m’agrada perquè ens posa a prova. Perquè, de vegades, apareix de manera inesperada i trenca amb allò que tenim planificat o, simplement, ens fa més agosarats i ens atrevim a mantenir els plans malgrat ens xopem en l’intent. M’agrada la pluja perquè quan s’acaba ens deixa reflexes que, sovint, la realitat no ens deixa veure. En definitiva, m’agrada la pluja.

Ens veiem en la pròxima entrada!


dissabte, 10 d’agost del 2024

Diari d'estiu: BENIARRÉS

Anar a Beniarrés significa retrobar-me amb eixes amistats que, malgrat el pas dels anys, continuen sent igual de vertaderes i sinceres.

A Águeda la vaig conèixer de manera fortuïta quan me’n vaig anar a treballar a Palma i ella, juntament amb Pau, s’han convertit en persones imprescindibles en la meua vida. Hem passat dos dies amb ells i, amb més gent amb la que vam coincidir en Mallorca, i cada hora al seu costat serà inoblidable malgrat la distància física que ens separa.

Perquè quan eres adolescent l’amistat es viu d’una altra manera però, quan et fas gran, busques envoltar-te de persones que aporten pau a la teua vida, que et comprenguen tan sols amb una mirada i amb les que pugues ser TU, sense artificis. Perquè t’estimem tal i com eres.

Ens veiem en la pròxima entrada!

 


dilluns, 5 d’agost del 2024

Diari d'estiu: PLATJA

Aquest estiu he anat dues vegades contades a la platja. Si bé és cert que quedar-me mirant la mar i sentir el soroll de les onades és un plaer per als meus sentits, no m’agrada nedar en ella. 


En aquesta publicació us mostraré altres obres de la pintora Elisabeth Lennie que ha realitzat amb la mar com a temàtica. Els tons blavencs continuen submergint-nos en l’aigua i la utilització de pinzellades clares i curtes segueixen aportant una gran lluminositat a les seues pintures.

https://www.elizabethlennie.com/

Si bé és cert que les imatges captades ens recorden a les obres mostrades en l’entrada anterior, els colors càlids comencen a tenir un gran protagonisme en algunes pintures d’aquesta sèrie. Tons rojos, ataronjats i rosats que transmeten la calidesa de l’arena i les tonalitats de la llum que canvien quan el sol comença a amagar-se. Escenes quotidianes d’un típic dia de platja que es gaudeix fins al capvespre assaborint un temps que es consumeix de manera molt diferent quan estem de vacances.

https://www.elizabethlennie.com/

Ens veiem en la pròxima entrada!


divendres, 2 d’agost del 2024

Diari d'estiu: PISCINA

La piscina és una de les opcions que tenim en estiu per a refrescar-nos d’aquesta calor tant intensa però, personalment, per a mi significa desconnexió.


Submergir-me en l’aigua és com connectar amb mi mateixa i oblidar-me per uns segons de tot allò que m’envolta. Em concentro en la respiració i en cada braçada deixant de banda totes les tasques pendents per fer i aquelles preocupacions que envaeixen la meua ment, sovint, de manera descontrolada.

Elisabeth Lennie és una pintora que m’encanta per com és capaç de transmetre amb cada traç lluminositat i profunditat a les seues obres. Les persones que apareixen en els seus llenços es configuren a través de pinzellades poc definides amb les que la pintora crea d’una manera màgica els seus volums i formes.

A continuació, us mostro algunes de les seues obres que tenen com a temàtica la piscina i que reflecteixen, amb molta precisió, la calma que sento quan estic en ella.


https://www.elizabethlennie.com/

Us deixo un enllaç d’un vídeo molt “short” on podreu veure-la treballant en el seu estudi.

Ens veiem en la pròxima entrada!