diumenge, 28 de juliol del 2024

Els colors d'Alma

Avui vull mostrar-vos l’obra d’una artista afroamericana: Alma Woodsey Thomas (1891 – 1978). Va nàixer en Columbia (Georgia) però, als 15 anys es va mudar amb la seua família a Washington degut als episodis de racisme que va sofrir en l’escola…

Imatge via Google

Com qualsevol artista, l’evolució de les seues obres és una realitat ja que les experiències viscudes al llarg dels anys, fa que les persones ens transformem produint-se canvis que, moltes vegades, es veuen reflectits no només a nivell personal sinó també a nivell professional.

Imatge via wikiart.org

En aquesta entrada us mostraré aquelles obres que a mi més m’han arribat pel seu colorit i la simplicitat de les seues formes endinsant-me en un món de color i traslladant-me a altres realitats.

Formes, que semblen tan simples com un cercle, es transformen en una explosió de color que poden transmetre des de l’alegria més absoluta (com em passa a mi amb la primera obra que apareix a continuació) a una solitud càlida i dolça com la imatge de tons ataronjats.

Imatges via Pinterest

A través de les seues pinzellades curtes i rectangulars, podem veure “entre línies” a través de la irregularitat de les seues formes. A mi m’agrada pensar en eixes cortines de tires que tenia ma mare en casa quan era menuda i que separaven la cuina del pati. Quantes vegades hauré jugat amb elles...

Imatges via Pinterest

Però també trobem obres on la horitzontalitat i la verticalitat es barregen i cobren sentit a través de l’ús de les gammes càlides i fredes amb les que podem fer les nostres pròpies deduccions del motiu de l’obra, com aquesta que us ensenyo a continuació. Per a mi, l’obscuritat i la tristor que em provoquen els tons blaus de les línies verticals es contraresta amb la calidesa del roig, taronja i groc reduïts a eixe petit orifici de llum que dona eixa petita esperança que totes busquem en algun moment de les nostres vides.

Imatge via Pinterest

A més de pintora, també va exercir durant 35 anys com a professora. La veritat és que veient com utilitza el color en la seua obra i, amb quina sensibilitat realitza cadascuna de les seus pinzellades, m’haguera agradat assistir a les seues classes. A bon segur, tenia una riquesa interior impressionant amb la que m’haguera sorprès gratament.

Imatge via Google

A continuació podeu veure, com una de les obres d’aquesta pintora, és una de les peces de la col·lecció permanent d’Art de la Casa Blanca.

Imatge via Google

A mi, veure la seua obra, m’ha alimentat l’ànima i és per això que he trobat oportú compartir-la amb vosaltres i animar-vos a realitzar les vostres pròpies creacions inspirant-vos en les seues pintures.

Imatges vis Pinterest

Podeu utilitzar el material que teniu per casa com ara cartolines, paper xarol o goma eva i, perquè no, atrevir-vos amb els pinzells i pintura! Els meus fills han vist com estava redactant aquesta publicació i els ha semblat bé provar de fer alguna cosa inspirant-nos en ella així que miraré de comprar uns llenços i a veure com enfoquem el tema. Recordeu que els pinzells han de ser plans...

Imatges via Pinterest

Ens veiem en la pròxima entrada!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada