dimecres, 5 de juliol del 2023

72 kilos

Avui vinc a mostrar-vos com podem contar moltes coses a través de dibuixos senzills. De vegades, la simplicitat de les formes fa que el missatge sigue més directe i clar, demostrant-nos que no és necessari buscar llenguatges carregats i artificiosos per a expressar-nos.

Imatge de Óscar Alonso

En l’àmbit de la il·lustració existeixen tants estils com persones que realitzen dibuixos. Cada persona porta un bagatge de vida a les seues esquenes que ajudarà a configurar eixe estil personalitzat que després veurem reflectit en les seues obres. Totes ens deixem “influenciar” (en el bon sentit de la paraula) pel que llegim, pel que veiem, pels llocs on viatgem i, sense adornar-nos-en, ens anem nodrint de totes aquestes experiències. Un llibre ens pot canviar la manera de pensar, un viatge ens pot canviar la manera de veure la vida i un dibuix ens pot ajudar a reflexionar sobre les nostres relacions personals i, perquè no, com és la nostra existència.

Imatges de Óscar Alonso

L’altre dia vaig començar una sèrie d’entrades amb tutorials molt fàcils per a que us animeu a començar a dibuixar. En un principi, és una manera de trencar la mà i veure que sí que és possible aprendre a expressar-vos amb imatges igual que ho feu quan escriviu una redacció o una història.  Els dibuixos que esteu veient en aquesta entrada han estat realitzats per Óscar Alonso, més conegut com “72 kilos”, i com podeu comprovar, a través de línies i molt de color, realitza il·lustracions que parlen de coses tant quotidianes com les emocions que experimentem en el nostre dia a dia.

Imatges de Óscar Alonso

Amb unes línies discontínues negres que formen masses irregulars es creen diferents paisatges i ambients en el que es parla de la importància d’ajudar els altres o de la necessitat de viure amb tranquil·litat en un món ple de soroll.

Imatges de Óscar Alonso

Els personatges que apareixen, diminuts i de color negre, semblen formiguetes en un món que sovint se’ns fa molt gran. Són imatges molt expressives on els personatges reflexionen d’una manera molt natural sobre aspectes emocionals de l’ésser humà.

Imatges de Óscar Alonso

Així que us animo a seguir practicant per a que trobésseu una manera diferent d’expressar-vos amb la que gaudir del vostre temps lliure.

Imatge de Óscar Alonso

Per cert, aquestes imatges us haurien de recordar a un espot publicitari que s’està emetent per TV. Sabeu quin és?

Ens veiem en la pròxima entrada!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada