dimecres, 20 de març del 2019

Un "down" extraordinari...


Avui és el dia Internacional de la Felicitat i demà el dia Mundial del Síndrome de Down i no he trobat millor moment per a mostrar-vos l’obra artística d’una dona molt peculiar. Judy Scott (1943-2005), nascuda a Estats Units, tenia síndrome de down. Encara que hi ha gent que ho considera una malaltia, en realitat és un trastorn genètic que consisteix en tenir un “cromosoma 21” més dels dos que es tenen habitualment. 

Imatges via Google

Moltes famílies amb nins amb aquest síndrome estan intentant donar-li normalitat i visibilitat definint-lo com un “down extraordinari” per tal de llevar-li les connotacions pejoratives amb les quals s’associa.

Ser diferent a allò que està estipulat com “allò normal” no és dolent...La diversitat enriqueix  les nostres vides i crec que tots podem aportar el nostre granet d’arena per millorar el món en el que vivim.

Imatges via Google


En el documental titulat “¿Qué tienes debajo del sombrero?”, que us deixo a continuació, descobrireu la vida de Judy Scott, la seua sensibilitat artística, la seua peculiar manera de veure la vida i moltes coses més que no us deixaran indiferent...



Ens veiem en la pròxima entrada!

4 comentaris:

  1. hola, som en Marc Kuhalainen Cardell de 1r ESO B i volia dir que aquestes obres d'art son precioses.
    el video no el puc veure sencer avui pero alomillor un altre dia amb tranquilitat el veig.
    adeuuu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marc!☺

      La sensibilitat artística de les persones és impressionant. Crec que tots podem expressar moltes coses i compartir-les amb els altres ❤❤❤❤.

      El vídeo, quan el veges, t'encantarà...Et donarà una altra visió de les coses i t'obrirà els ulls cap a altres realitats existents 💛💜🧡💙💚però de vegades poc visibles en la societat.

      Val la pena, com tu bé dius, veure'l en tranquil.litat i ja em contes que t'ha semblat...😉

      Molts 😚😚😚😚, Isabel.

      Elimina
  2. Hola Isabel!
    M'ha encantat el vídeo! Realment, tenen una forma de ser i de pensar diferent a la nostra, però no ho hauriem de considerar ni millor ni pitjor, simplement diferent.
    Crec que ja t'he contat alguna vegada que tenc una amiga amb síndrome de Down. Hi ha gent que no ho entén, però a jo m'encanta estar amb ella, ja que és una persona amb una gran bondat, i estar amb ella em produeix una gran felicitat.
    En el cas d'aquesta dona, m'encanta la seva forma d'expressar els seus sentiments i emocions!
    Molts besets, Margalida

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Margalida!😊

      En alguna ocasió m'has comentat que tens una amiga amb down. Crec que tens molta sort de tenir una persona tant especial 💖💖💖💖 al teu costat i hem de partir de la base que TOTS podem aportar coses en aquest món. Donar felicitat a la gent que ens envolta és una de les millors coses que podem fer i tu tens la sort de tenir una persona que SUMA a la teua vida i això no té preu...😍😍😍😍

      El cas de Judy Scott m'emociona profundament tant per la seua sensibilitat artística 🎨🎨🎨🎨 com per la història de les dues germanes bessones que són separades de petites i que anys més tard es tornen a trobar. És una història preciosa ❤❤❤❤.

      Molts 😘😘😘😘, Isabel.

      Elimina