divendres, 8 de març del 2019

De joguines i altres contes...


Aquesta setmana està sent molt reflexiva en el bloc i, si us he de ser sincera...m’agrada. Perquè de vegades anem a un ritme tant ràpid que no ens parem a pensar i és molt necessari aturar i reflexionar...perquè ens ajuda a plantejar-nos coses que, encara que de vegades resulten molt evidents, mai ens havíem parat a pensar.

Avui és el dia de la dona. Personalment, com ja us he explicat a classe, celebrar un dia com aquest significa que encara queda molt per lluitar per la igualtat de gènere.

Crec que l’educació és una de les eines més importants que tenim en la nostra societat per a facilitar realment un canvi ja que el que vertaderament fa falta és un canvi de mentalitat.

Fa uns anys vaig publicar una entrada en el bloc (podeu llegir-la fen clic aquí) en la qual parlava sobre els joguets que anaven destinats a les nines. No vull repetir aquí les idees que ja vaig exposar en aquella entrada però recordo que un dels joguets que vaig comentar va ser la Barbie de Mattel... Com tots ja haureu pogut observar, es tracta d’una nina “estilitzada” amb unes corbes molt pronunciades que dista molt de representar a la dona “real”.


Imatge via Google


Doncs bé, aquesta nina segueix comercialitzant-se però la marca, com deia al principi, s’ha parat a pensar. I encara que la nina continua físicament igual (això donaria per a una altra entrada), l’empresa ha reflexionat en veu alta. Si analitzem més globalment a la marca, el vídeo que vaig a mostrar-vos pot considerar-se una minúcia i una “campanya publicitària” més per augmentar la venda d’aquest producte. I pot ser sigue així...però vull que us quedeu amb el missatge que transmet perquè crec que té molta força i ajuda a la reflexió.



Els joguets no han de tenir gènere igual que succeeix amb les disfresses. Tots els xiquets i xiquetes tenen dret a jugar al que vullguen i deixar volar la seua imaginació per fomentar la creativitat i que aquesta forme part de les seues vides no només en la infantesa sinó també en la seua etapa adulta.

4 comentaris:

  1. hola som en Marc Kuhalainen Cardell de 1r ESO B i volia dir que aquesta entrada me ha parescut tan bona com la anterior o mes.
    el video me ha emocionat veure a aquelles nines parlar de la igualdad de genere, perque tenien raó i tan petites...
    molt entendridor.
    ens veim a la proxima clase.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marc!😊

      Feia temps que no feia aquest tipus d'entrades en el bloc 💻🖱 i crec que és important de tant en tant reflexionar...🙂

      La pròxima entrada va d'excursions 🏞🏔...Vull compartir un lloc al que vaig anar aquest cap de setmana i que em va encantar...❤❤❤❤

      Demà me'n vaig d'excursió 🌲🍀🌳 amb els de 2n d'ESO però aprofiteu el temps de classe per fer la làmina dels cercles i podeu pintar 2 rectangles més...

      Molts 😚😚😚😚, Isabel

      Elimina
  2. Hola Isabel!
    Aquest video m'ha posat la pell de gallina! Crec que el missatge que transmet és genial, i que fan falta més vídeos així! Realment és molt important que els eduquem des de l'igualtat des de petits, per a així aconseguir un mòn més just!
    Molts besets, Margalida

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Margalida!😎

      El tema de la igualtat és una feina del dia a dia: en casa, en la feina, en les classes...De vegades la gent tenim les coses tant assumides que som incapaços de questionar-nos coses ja establertes. El canvi consisteix en 'desnormalitzar' pensaments i actituds que es troben en el nostre dia a dia i que no ens deixen avançar 💪💪💪💪. Entre tots podrem canviar poc a poc comportaments i pensaments que coarten la nostra llibertat i que ens encasellen.

      Molts 😘😘😘😘, Isabel.

      Elimina