dissabte, 23 de maig del 2015

Scrapbook i washitape

Per problemes tècnics, he hagut d’ajornar l’entrada que tenia preparada per a aquesta semana però, com que ja estem finalitzant el curs i ja queda menys per a maquetar l’àlbum scrapbook he decidit fer una entrada sobre un dels materials que més èxit té en el tema de les manualitats i que, a bon segur, ja coneixíeu de la seua existència: el WASHITAPE (si voleu saber sobre ell poseu aquí i aquí).

En scrapbook una de les opcions més utilitzades d’aquest material és per a emmarcar les fotos de l’àlbum. A mode cinta de cel·lofana, es col·loca una part de la imatge o bé es col·loca al voltant de tota la fotografia. 


En el següent exemple podeu veure l’ús del washitape com a marc amb dues opcions diferents. La primera d’elles és la manera més utilitzada de la qual parlava abans i la segona opció és més original ja que la fotografia s’ha adaptat al format de les càmeres polaroid (si voleu saber sobre elles poseu aquí).


Una altra manera de col·locar el washitape és el fons. Podeu folrar tota superfície o bé fer franges amb diferents cintes decoratives alternant colors vistosos i diferents motius.


En el vostre cas ho podeu fer tan sols en la part destinada al text ja que seria una llàstima tapar tota la part de les làmines que tant d’esforç us han suposat.


Però, també hi ha altres maneres d’emprar aquesta cinta adhesiva i decorativa que crec que heu de conèixer abans de decidir-vos per l’opció d’emmarcar. Podeu elaborar els vostres propis elements decoratius emprant diferents cintes de colors i estampats diferents sent el resultat realment sorprenent. Tan sols necessiteu les famoses perforadores per tal de donar-los la forma que més s’adapte al vostre projecte i aconseguireu resultats molt originals i totalment personalitzats.


També podeu canviar l’aspecte d’altres elements que emprareu per a la decoració i composició de l’àlbum com ara els sobres els quals podeu desar els textos que fan referència a les emocions, sentiments o records que us evoquen les fotografies.  


Les etiquetes és un altre suport alternatiu en el qual podeu escriure algun missatge destinat a la persona a la que aneu a regalar l’àlbum si aquest és el vostre cas.


I per últim, mostrar-vos els diferents tipus de banderoles que podeu realitzar per a decorar l’àlbum o per poder subjectar els textos que acompanyen les vostres fotografies.


Com podeu veure els resultats poden ser molt diferents. Tot depèn de vosaltres, de les vostres ganes i de la vostra creativitat. Confio en vosaltres i espero que en juny em sorprenguésseu amb cadascuna de les vostres propostes i que tots poguessésem aprendre de tots.

Bon cap de setmana!

27 comentaris:

  1. Hola Isabel
    Hi ha molteees idees per utilizar/posar el washitape a l'scrapbook.
    Ja tenc ganes de que sigui juny per decorar i montaar l'scrapbook
    Ens veim demà .
    Besets Paula

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Paula!

      Eixa és la idea.Que vegésseu moltes coses diferents per tal de decidir quines voleu fer en el vostre àlbum.Podeu aplicar totes les que volguésseu.Només heu de posar imaginació.

      Ens veiem demà a classe.

      Besets, Isabel.

      Elimina
  2. Hola isabel
    M'encanta totes les idees que has proposat ja tenc ganes de començar
    Fins divendres!!
    Besets ale

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Alejandra!

      Ves pensant quines idees t'agraden més per tal d'adaptar-les a l'àlbum perquè divendres triarem els colors de les cartolines!

      Besets, Isabel.

      Elimina
  3. Hola Isabel!!
    Ja tenia els sobres de les primeres làmines fetes i aixó m'ha donat idees noves per a fer els textos de les que em queden. Ja tenc ganes de que sigui juny i poder montar l'album. Ens veiem demà a clase!!
    Besets, Margalida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Margalida!

      Moltes gràcies per comentar. Després de "lo pesada" que m'he posat avui en classe sobre el tema no esperava menys de tu...jajajajaja.

      M'alegra saber que tens noves idees per als texts. Jo també tinc ganes que arribe el 1 de juny i poder començar a muntar els àlbums i veure l'esforç que heu fet durant tot els curs recompensat.

      Besets, Isabel.

      Elimina
  4. Hola Isabeel!!
    El mes divertit per jo de l'escarpbook, es dissenyar-lo. Per això m' encanteen els washitapes. Trob que amb washitapes, el nostre álbum pot cambiar per complet...
    Ara ens toca a nosltres, a posar creativitat!!!! ens veim demà!
    Besets Marina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marina!

      Tens molta raó en tot el que dius. Dissenyar les pàgines de l'àlbum ha estat un treball molt interessant però, decorar-lo serà genial. Necessiteu aportar elements nous a l'àlbum per millorar el seu aspecte i, com tu bé dius, el washitape us ajudarà molt en l'acabat final.

      Ara és l'hora de ficar tota la vostra creativitat. Fins demà a classe.

      Besets, Isabel.

      Elimina
  5. Hola Isabel!!!
    Aixó del scrapbook m'ha agradat molt, el problema ha estat en el esforç que li he ficat, reconec que m'hauria d'haver esforçat mes. Tenc moltes ganes de poder recuperar les lámines i poder començar la part mes divertida disenyar-lo!!! Les perforadores les tenc i durant tot el curs he reciclat material per l'escrapbook. Esper poder utilitzar-lo i que em quedi un regal molt bonic!!! Ahhh!!! i ja he pensat el textos, aquesta tarda me posat i ja els tenc!!!! Be! Ens veim demá a classe!!!
    Besets, Miriam.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Miriam!

      Està bé que reflexiones sobre cóm ha estat el curs i sigues crítica amb els resultats però, ara has de ser positiva i amb allò que tens, treure el màxim partit a l'àlbum. Segur que al final el resultat, si t'esforces aquestes últimes setmanes, serà millor del que penses!

      Besets, Isabel.

      Elimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Maria!

      Ups...without words...ja t'ho diré dilluns.

      Besets, Isabel.

      Elimina
  7. Hola Isabel!!
    M'encanten aquestes idees!! Havia pensat ja unes quantes per l ' album i ara amb aquestes millor. Tenc material , les idees , material i sobretot ganes!!!
    Ara ja tenc mes idees per fer amb washitape que queda mooolt original i també amb els botons!! No puc esperar per començar-lo!
    Fins dilluns!
    Besets , Laia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Laia!

      Moltes gràcies per comentar. Ja sabeu que totes les vostres aportacions em fan moooooolta il·lusió. Segur que dilluns em sorpreneu amb el material que porteu. Ja tinc ganes de veure-ho TOOOOOOT!

      Besets, Isabel.

      Elimina
  8. Hola Isabel
    Soc na Maria yo ya tenc el material .
    Son una pasada , me encanten molt.esper k li poguem treure profit.
    Besets Maria

    ResponElimina
  9. Hola Isabel
    Soc na Maria yo ya tenc el material .
    Son una pasada , me encanten molt.esper k li poguem treure profit.
    Besets Maria

    ResponElimina
  10. Hola Isabel!
    M'agraden molt les idees per decorar l'àlbum amb washitape i ja i pensat algunes idees per decorar l'àlbum. Ja vull que arribi dilluns per començar a decorar!
    Besets, Maria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Maria!

      Ja no falta res per començar. Recorda que dijous començarem amb els textos. Espero veure les teues idees.

      Besets, Isabel.

      Elimina
  11. Hola Isabel!!
    Màgrada moltissim la idea de les estiquetes multicolors, son super originals, tenc algunes idees per a les meves etiquetes. Ya vull començar a preparar l' sckrabook!!!!
    Besets, Sandra

    ResponElimina
  12. Isabel, perdona per aquest nom tan raro, pero es que no em deixa cambiaro.
    Besets, Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Sandra!

      Així m'agrada que no pareu de pensar...jajajaja. Dijous comencem.

      Besets, Isabel.

      Elimina
  13. Hola Isabel ja he comprat es wasitep (S'altre dia se me va olblidar i ja era diumenge)
    Hi ha moltes formes per ultilitzar es washitap i no se quina utilitzar

    ResponElimina
  14. Hola, Xavier!

    Disculpa...no havia vist el teu comentari.Suposo que el dubte sobre l'ús del washitape t'haurà quedat més clar amb la classe d'avui. De totes maneres ttobaràs molts exemples a Internet que poden ajudar-te a escollir la millor opció.

    Besets, Isabel.

    ResponElimina
  15. Hola Isabel!
    Per problemes técnics no vaig poder entrar al blog fins fa poquet... Me encanten les idees del washitape, ja tinc moltes ganes de decorarlo del tot, estic segura de que quedara fantastic. Espera que t'agradi les leves idees.
    Bestes, Eva

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Eva!

      No et preocupes. "Más vale tarde que nunca". El més important per a mi és que comenteu les entrades, opinesseu i fesseu les vostres pròpies aportacions sobre el tema per tal que tots aprenguessem els uns dels altres.

      Ja tinc ganes de veure quines idees has pensat per a l'àlbum.

      Besets, Isabel.

      Elimina