dissabte, 7 de setembre del 2013

Escultures Monstruoses SA



Claes Oldenburg (Estocolm, 1929) és un dels artistes més representatius del Pop Art, moviment artístic que s’origina en la dècada dels 50 i que té com a objectiu principal convertir objectes de la nostra vida quotidiana en obres d’art. 


Segurament tots heu vist les diferents versions realitzades per Andy Warhol del pot de sopa Campbells. Doncs bé, Claes Oldenburg (http://www.oldenburgvanbruggen.com) empra l’escultura com a mitja d’expressió i, a través d’ella, crea obres de grans dimensions en les quals qualsevol objecte pot ser el protagonista.

En aquesta entrada us mostro algunes de les seues escultures que podem trobar en moltes ciutats. La majoria d’elles estan ubicades als Estats Units on passa la major part de la seua vida encara que, més a prop, podem trobar “Mistos”, obra situada al Parc de la Vall d’Hebrón (Barcelona).






2 comentaris:

  1. Hola Isabel:
    Ès impressionant com poden fer escultures tan grans, que són parts de la teva vida dia a dia. M'ha impressionat, no tenia ni idea que hi havia una pinça, un imperdible, forquilla etc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Karla!

      Doncs sí. Mira per on, objectes tant quotidians cóm una cullera o una granera poden convertir-se en escultes grandíssimes. A mi, personalment, m'encantaria trobar escultures d'aquest tipus per la ciutat. Crec que alegren molt el paisatge i són molt originals.

      Per cert, mentre realitzava aquesta entrada per al bloc, se'm va ocòrrer cóm tenir una escultura d'aquest tipus en una de les nostres ciutats o llocs preferits però, la idea me la reservo, si és possible, per a la pròxima entrada. Una pista: necessitarem l'ordinador,je,je.

      Molts besets i gràcies per la teua aportació.
      Isabel.

      Elimina