dissabte, 16 de març del 2024

Feia temps que no escrivia alguna entrada més pràctica i, com que tenim el cap de setmana per endavant, he pensat en donar-vos algunes idees per a fer alguna proposta creativa amb la tècnica del collage.

Imatge via Pinterest


En un temps on llegim les notícies a través de les pantalles, us invito a agarrar els periòdics o revistes que tenim per casa i que, per suposat, ja hem llegit i no necessitem, per a desenvolupar les vostres idees. I, per si de cas, no se us ocorre res, he pensat en ensenyar-vos algunes propostes per a veure si desperten la vostra creativitat. Així que ja esteu agarrant unes tisores, barra d’aferrar i ja podem començar a treballar!

Imatge via Pinterest

Per a fer un collage, no fa falta tenir un tema elaborat. Qualsevol objecte quotidià ens pot servir com a model per a fer la nostra pròpia versió a través d’aquesta tècnica. Com podeu observar en les imatges següents, amb una tassa o elements decoratius com els gerros podem elaborar composicions molt creatives. El meu consell és que realitzeu unes línies esquemàtiques d’allò que voleu representar per tal de donar-li la proporció adequada als objectes o motius escollits, és a dir, realitzar un esbós amb llapis HB, per tal de tenir unes referències sobre el paper mentre anem retallant i aferrant els papers.

Imatge via Pinterest


També podeu crear composicions molt interessant amb escenes quotidianes de persones o carrers. Amb color o sense color, surten imatges realment inspiradores com les que veieu a continuació on cadascú, al veure-les, pot interpretar-les i crear la seua pròpia història.

Imatge via Pinterest

Us recomano el retrat com una possibilitat de les vostres obres. Estic segura que podeu fer un regal molt original a algun familiar o amistat, fent-los un retrat emprant aquesta tècnica o també, podeu agarrar una foto vostra, interpretar-la i posar-la en la vostra habitació. Els resultats poden ser genials.

Imatge via Pinterest

Si sou més de paisatges, podeu escollir una fotografia d’algun viatge o excursió que heu realitzat i fer una versió artística d’ella. En les imatges següents es mostren diferents instantànies i com podeu veure, les opcions varien depenent dels materials utilitzats. En la imatge inferior de la dreta no hi ha text perquè el collage s’ha realitzat tan sols amb imatges de revistes.

Imatge via Pinterest

Ahir, 15 de març, es complien 4 anys del confinament al que vam haver d’adaptar-nos pel COVID. Els treballs que vaig a mostrar-vos a continuació són de l’alumnat que vaig tenir eixe any. En aquell moment estaven cursant 2n d’ESO i enguany ja estan en 2n de batxillerat. Com passa el temps... Em fa molta il·lusió mostrar-vos els seus treballs perquè malgrat haver compartit poc temps en les aules, em queda molt bon record del temps que vam passar junts. Si observeu detingudament els collages que van realitzar,  podreu comprovar del que sou capaços amb una mica de paciència i treball.

Maite Balaguer Martínez


Adriana Ferrer Remolar


Íciar Beltrán Sánchez

Laura Escrich Aranda

Amanda Liñán Maestro


Adrián Bernardo Agustina


Beatriz Segarra Borousu


Marina Ausejo Rubert


Manely Subervi Burgos


Marina Mundo Ortiz

Claudia Roca Sales


Light Iheanyi


Daniela García Santos


Efrén Balaguer Cano


Aitana Català Verd



Gisela Agut Moles


Elena Vizcaíno Cabello


Sara Flor Miralles

Nicole Shinmihaian


Sofía Segarra Garrido

Celia Traver Morant

Carmen Bacete Millán



Sara Martínez Llopart


Salvation Iheanyi



Estela Bellés Roig

Ens veiem en la pròxima entrada!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada