dissabte, 8 de juny del 2019

Comando Scrap (2a part)


La redacció i la presentació dels textos és una altra part fonamental de l’àlbum scrapbook. Com ja us he dit moltes vegades, qualsevol detall, per insignificant que semble, és molt important en el resultat final.

Molts m’heu preguntat quins textos podeu posar a l’àlbum i sempre us dic que els únics que sabeu el què heu de posar sou vosaltres que sou els protagonistes. Un àlbum fotogràfic ja de per sí denota molts sentiments i emocions perquè les fotografies ens ajuden a recordar moments passats i a reviure coses que ja no tornaran a passar. El meu consell és que agarrésseu cadascuna de les fotografies, que l’observeu detingudament i penseu en tot allò que us transmet. Estic segura que les paraules sortiran soles...

Aquests últims dies us comentava en classe que el “recipient” dels textos no havia de ser necessàriament un sobre, que podíeu emprar qualsevol altra forma que fes al·lusió a la làmina o a la fotografia que l’acompanya. Es tracta de crear-vos un repte creatiu i pensar una manera original de posar el text. A més a més, recordeu que la tècnica d’scrapbook permet el factor “sorpresa” ja que una de les seues característiques és la possibilitat d’anar descobrint nous elements a través de solapes i altres elements emprats en la decoració de l’àlbum.

Marina ha escollit per a algunes de les pàgines de l’àlbum la figura de referència de la làmina realitzada, com ara el cercle i el quadrat. En altres ocasions, ha dibuixat un element relacionat amb la fotografia com ara una bossa de palometes per a la fotografia del cinema o fulles de diferents colors que reforcen el motiu escollit per al disseny de la làmina.

Marina Juanico Serra ©2019


Si escolliu el sobre com l’element on ubicar els vostres textos, hi ha infinitat de maneres de com presentar-los. Podeu decorar-los amb washitape, pintar-los, posar ferratines... I com no, cada imatge requereix un tractament diferent depenent de les paraules que l’acompanyen.

En les imatges que veureu a continuació podeu veure com Marina ha optat des de pintar ella mateixa els sobres fins a emprar paper ja decorat. La varietat de la seua presentació dels textos demostra una vegada més que ha treballat cadascuna de les fotografies de manera individual i que ha pensat en un disseny únic i diferents per a cadascuna de les pàgines de l’àlbum.

Marina Juanico Serra ©2019


En el cas de Juan Javier també ha optat per utilitzar la forma geomètrica de la làmina com a recurs per a ubicar els textos en alguns del dissenys de les pàgines. El text de la làmina dels cercles s’ha ubicat en un format que recorda a la marieta de peluix que apareix en la fotografia. Punts de colors vermell tant característics d’aquest insecte inunden el fons de la làmina reforçant d’aquesta manera el motiu protagonista de la làmina.

Juan Javier Caro Cruz ©2019


En les imatges següents podeu observar altres exemples en quan a disseny de les pàgines on es fa referència clarament al motiu temàtic de la làmina realitzada. En el cas de la làmina de les fulles ha optat per la figura de l’arbre jugant amb el tema de les “solapes” tret molt característic de l’scrap com ja he comentat abans.

En la làmina del triangle és evident que ha emprat la figura geomètrica per a elaborar una espècie de sobre diferent en el qual s’amaga el text. Resulta curiós també la relació que s’estableix entre la figura del triangle (referent al seu significat de perill en quan a senyals de tràfic) amb la frase que acompanya la imatge: “Yo y mi prima juntos somos un peligro para la humanidad”.

Juan Javier Caro Cruz ©2019


En altres làmines també s’ha fet referència a la imatge escollida: com ara la làmina de les línies on Juan Javier apareix en la fotografia amb unes ulleres de sol o en la làmina multipattern on Juan Javier té un globus entre les mans. Utilitzar el mateix recurs per a l’elaboració del text en la làmina del collage és una altra manera de donar coherència i continuïtat al disseny de les pàgines.

Juan Javier Caro Cruz ©2019


Si llegiu atentament els textos d’ambdós alumnes, us adonareu que tothom té coses que aportar i sentiments que expressar. L’elaboració d’aquest àlbum m’ha permès conèixer més profundament a aquests dos alumnes i he de dir que m’emociona la capacitat que han tingut per a plasmar els seus sentiments en aquest àlbum tant personal. Estic segura que els meus alumnes d’aquest curs també fareu un treball genial.

Ànims que ja queda molt poc per a acabar l’àlbum!


9 comentaris:

  1. hola som en Marc Kuhalainen Cardell e 1r ESO B i volia dir qur ja tenc algunes ideees sobre els textos.
    adeuuuuuu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Holaaaaa!😂

      Vingaaaaaa 💪💪💪💪...que ja falta menys ⏳⌛⏳⌛ per a veure el resultat final 📗📘📙

      Ens veiem demà en classe!😚😚😚😚

      Elimina
  2. Hola Isabel!
    Com m'agraden aquestes entrades! És suuper xulo quan "amaguen" el missatge, i has d'obrir una solapa o mirrar darrera un element de cartolina per descobrir què és el que posa. Els textos són una part important de l'àlbum per reforçar el que volem transmetre, i com ens ensenyes, hi ha un munt d'opcions xules per incorporar-los a les làmines!
    Per cert... fins quin dia estas a l'institut? Aquesta setmana és un poc "de locos", jajaja, però la setmana que ve o l'altra, si encara hi ets, m'agradaria venir un dia a veure't i despedir-me!
    Una abraçada mooolt forta, Margalida

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Margalida!😊

      Aquestes setmanes finals són 'de locos'🤣🤣🤣🤣...Ja m'imaginava que estàs en mode 'exàmens' 😉.

      Estaré en l'insti fins a final de juny ❤❤❤❤ però m'agradaria veure't abans perquè tinc una 'feina' per tu...Em faria molta il.lusió que participesses en el 'quadern viatger' ja que quan et vaig tenir en 1r d'ESO no el vam fer 🤗🤗🤗🤗.

      Jo també tinc moltes ganes de pegar-te una abraçada ben forta 💝💝💝💝 abans d'anar-me'n...☺

      Molts 😘😘😘😘, Isabel.

      Elimina
    2. Hola Isabel!! Ostres que guay!! Serà tot un honor participar-hi😍😍. Miraré de passar la setmana que ve, t'avisaré tot d'una que sàpiga quin dia a mem si te va bé!!

      Elimina
    3. I jo supercontenta que participes! 😊

      Si vols passar-te dilluns pel despatx en acabar les classes, et dono el quadern i te l'emportes a casa...😉.

      Molts 😙😙😙😙, Isabel.

      Elimina
    4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    5. Demà m'és un poc complicat, els meus cosins venen a dinar a casa. Et va bé que vengui un dematí d'aquesta setmana i torni un altre dia a durte'l?
      Margalida

      Elimina
  3. Per mí perfecte! Demà vine al 2n pati i quedem. 😘

    ResponElimina