dijous, 26 d’abril del 2018

FALLES TRIANGULARS

Quines ganes tenia de publicar aquesta entrada!

Moltes vegades em pregunteu quin sentit tenen la realització de les làmines i ara per fi us puc explicar algunes de les seues aplicacions fora de l’àmbit escolar. En aquesta ocasió vull mostrar-vos fins a on pot arribar una figura geomètrica com el triangle...

Enguany, una vegada més, s’han celebrat les Falles en València i, com cada any, la Falla de l’Ajuntament surt a concurs per tal d’escollir aquella opció més original i vistosa per tal de decorar la plaça.

En aquesta ocasió el dissenyador de la Falla ha estat Okuda San Miguel, un artista multidisciplinar que sota el títol “Equilibri Universal”  ha dissenyat un monument en el qual els triangles es converteixen en un dels elements vertebradors de l’obra i que, juntament amb una gamma amplíssima de colors, creen un falla diferent i molt original.



Com podem observar en les següents imatges, la majoria de personatges que apareixen en ella estant revestits d’una textura creada a partir de triangles de molts de colors, un dels recursos geomètrics amb els quals es reconeix l’obra tant peculiar d’aquest artista.




El cas és que en l’elaboració de les fallles hi ha molta gent implicada. A més, de la persona que dissenya la falla, estan els “artistes fallers” que són els encarregats de donar forma a aquests monuments tant grans que inunden la ciutat de València en el mes de març.

Vull compartir amb vosaltres aquest vídeo on s’explica més detalladament com s’ha elaborat aquesta falla. Espero que us resulte interessant!




Per cert, si algú viatja a València durrant aquestes setmanes, comentar-vos que hi ha una exposició sobre aquest artista en el Centre del Carme en València fins al 25 de maig. Podeu veure més informació en aquest enllaç: http://www.consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen/exposicion/okuda-san-miguel-the-multicolored-equilibrium-between-animals-and-humans/

http://www.consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen/exposicions/

Espero que us haja agradat l'entrada!
 

6 comentaris:

  1. Hola Isabel que xuloooo!!!.M'ancanta n'Okuda San Miguel ha fet un bon traball amb els triangles i amb els colors... Es un "artista faller " com dius tu a la teva publicació . A mi me encantaria poder anar a veure la exposició .Una abraçada molt gran.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Holaaaaaaa, Lucia!😄

      Sabia que t'agradaria aquesta entrada 👏👏👏👏. L'he publicat 💻🖱 avui en un moment de tranquil.litat pensant en que t'ho havia comentat a classe 😉.

      Espero el teu comentari en la pròxima entrada 🤗🤗🤗🤗.

      Molts 😗😗😗😗, Isabel.

      Elimina
  2. OK estare ben atenta.Gràcies una bessada mol gran.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així m'agrada!👏😎👏😎

      Bon cap de setmana!😘😘😘😘

      Elimina
  3. Hola Isabel me Encanta!!!!!!!!!! Jaja ❤❤❤

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Natalia!😀

      I a miiiiiiiii...🤣🤣🤣🤣🤣

      Molts 😗😗😗😗, Isabel.

      Elimina