diumenge, 23 d’abril del 2023

Per un 23 d'abril tot l'any!

Avui dia del llibre, em reafirmo en la necessitat de cuidar-nos no només a nivell físic sinó també a nivell espiritual. Perquè, com ja he comentat en nombroses ocasions “som el que veiem” però també “som el que llegim”.

Imatge de Liniers


Des de menuts aprenem del nostre entorn més pròxim. Primer ho fem amb la nostra família. Després amb les nostres amistats. Ho fem en el parc quan interaccionem amb altres xiquetes o xiquets i també en l’escola, l’institut, la universitat i el nostre lloc de treball.

Aprenem de tot allò que ens envolta i som com a esponges, ho absorbim tot: allò que veiem, allò que observem i, com no, allò que llegim. De vegades, ho fem de manera conscient i, d’altres, ni tan sols ens adonem perquè aprenem a través de l’exemple i el fer d’altres persones que tenim al nostre voltant.

Els llibres són una font d’aprenentatge meravellosa i s’exerceix de manera conscient en el moment que obrim un llibre. Tan se val si són contes, còmics, novel·les gràfiques, novel·les literàries, poesia, obres teatrals, etc... A través de les seues pàgines ens endinsem en històries, ens posem en la pell dels personatges inclús, podem trobar en certes pàgines alguns retalls d’experiències de la nostra vida.

Avui, he descobert a Enriqueta. Una xiqueta que em fa tornar a la meua infantesa i treu la meua part més juganera i somiadora. Ella es descriu de la següent manera:

Imatge de Liniers


L’he descobert gràcies a Carolina, una amiga que viu en Mallorca i que m’ha enviat la següent tira còmica a través del whatsapp i, de seguida, he pensat en vosaltres i compartir-la en el bloc.

Imatge de Liniers


A continuació, us mostro algunes de les historietes d’Enriqueta per a que vegeu que li passa quan obri un llibre...

Imatge de Liniers

Imatge de Liniers

Imatge de Liniers

Imatge de Liniers

Imatge de Liniers

Imatge de Liniers

L’autor d’aquesta xiqueta tant imaginativa és Liniers, un il·lustrador argentí entre els seus treballs, destaquen les tires còmiques publicades en premsa. De fet, si voleu veure alguns dels seus treballs, en aquest enllaç torbareu les tires còmiques que publica cada diumenge en el periòdic EL País. Us deixo l’enllaç per si voleu pegar-li una ullada als seus dibuixos. Jo de moment, ja tinc una cosa més  que afegir al meu llistat de coses pendents: cercar llibres sobre Enriqueta.

https://elpais.com/autor/ricardo-liniers-siri/

Imatge de Liniers

FELIÇ SANT JORDI!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada