dimecres, 5 de maig del 2021

SOM EL QUE VEIEM…

Moltes vegades, en les classes intento reflexionar de quina manera les imatges que veiem en el nostre dia a dia són consumides pel nostre cervell i de quina manera ens influencien i ens formen com a persones i, tal vegada, determinen la nostra trajectòria en la vida tant a nivell personal com a nivell professional.

La rapidesa del nostre dia a dia, com ja deia la nostra benvolguda Mafalda, no ens deixa molt de temps lliure per a cultivar les nostres aficions ni tampoc per a reflexionar sobre temes i idees que moltes vegades apareixen però que altres distraccions com ara el mòbil aconsegueixen apagar...

La cultura de la salut que ha anat instaurant-se paulatinament en les nostres vides ha fet que canviem costums alimentàries per altres de més saludables perquè està demostrat que una bona alimentació afavoreix el bon funcionament del nostre cervell i al nostre rendiment. Podem trobar multitud de propostes per a fer amanides amb poc temps i amb ingredients fàcils de trobar, aperitius saludables (“snaks healthy” els diuen), batuts de fruites (smoothies) i tota una sèrie de productes que tenen com a finalitat cuidar el nostre cos de manera natural.

I jo em pregunto: Per a quan una cultura d’allò que veiem? Quan se’ns oferiran opcions per a cultivar la ment que vagen més enllà del dia del llibre i del dia de l’espectador? De quina manera podríem cuidar la nostra ment i, al mateix temps, ajudar al nostre cervell a crear pensaments que ens ajuden a créixer com a persones?

Avui vull mostrar-vos algunes de les imatges que fan créixer la meua ment i al mateix temps alimenten la meua ànima. Són imatges que em teletransporten a altres mons que no és el de la pandèmia. Són imatges que em fan viatjar des de casa, que m’apropen a llocs als qual sempre he volgut viatjar i que ara amb el COVID és impensable, que em recorden alguns fragments de pel·lícules que he vist o que vull mirar... En definitiva, són imatges que m’aporten i que vull compartir amb vosaltres!

 

Mar Cerdà és una il·lustradora de contes infantils que, a bon segur, haureu pogut fullejar alguns de vosaltres.


Però Mar no només il·lustra contes sinó que també és una experta en una construcció de diorames. Aquestes representacions d’espais 3D on ens mostra escenes de pel·lícules com ara la guanyadora de 6 Óscars “La La Land” (2016) o d’uns dels hotels més famosos: “L’hotel Budapest” (2014).

 



 

A més de recrear escenes de pel·lícules en les seues obres, també ens transporta a llocs reals, indrets que existeixen i als que a mi personalment, m’agradaria tornar...

 

I altres llocs on m’agradaria anar com ara Portugal i que, de moment, miraré i contemplaré dins de les llaunes d’aquesta il·lustradora a mode d’obsequi fins que torne a poder viatjar...


Aficionada a crear els seus personatges retallant papers i creant textures, elabora unes imatges precioses que ens encandilen amb la quantitat de detalls.


 

Si voleu veure com és el seu procés creatiu, aquí teniu un enllaç on podeu descobrir de quina manera elabora els seus diorames:

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/ja-tho-faras/miniatures-de-mar-cerda/video/5624030/

També us deixo la seua pàgina web per si voleu pegar una ullada:

http://www.marillustrations.com/

Com podeu apreciar, qualsevol objecte pot acollir un record, un sentiment, una imatge que ens fase gaudir i tenir cura de la nostra salut visual. Perquè, ens agrade o no també: “ SOM EL QUE VÈIEM”...

Imatge via Pinterest

Ens veiem en la pròxima entrada amb més salut visual!

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada