dilluns, 8 de març del 2021

Un altre 8 de març i seguim!

  

Avui és un dia per a la reflexió. Com tots els anys hem celebrat el dia de la dona i, encara que el COVID no ens permet manifestar-nos, és molt important reivindicar aquells drets que altres dones han lluitat per a que els tinguem ara.

 

 

L’alumnat d’avui en dia li resulta increïble imaginar-se que fa unes dècades les dones no podíem votar o que necessitàvem anar acompanyades de l’home per tal de poder obrir un número de compte en el banc. Aquestes coses, que resulten impensables avui dia, han sigut reals en altres èpoques i gràcies a dones valentes i lluitadores hem aconseguit erradicar-les de les nostres vides.

            Dones mostrant les seues paperetes en les eleccions de l'any 1933. FONT: Periòdic EL Mundo.

 

Enguany en el centre hem elaborat una activitat a través de les tutories per donar visibilitat a moltes dones que han fet Història però que, malauradament, encara no apareixen en els llibres de text...

 


A continuació us passo un vídeo on s’explica en què ha consistit el projecte:

 


 

A partir de la setmana que ve, aniré penjant alguns dels cartells que ha realitzat l’alumnat per tal que tots i totes poguéssem conèixer el seu llegat i que els seus mèrits i les seues trajectòries siguen reconegudes com els pertoca.

 

Ens veiem en la pròxima entrada!


2 comentaris:

  1. Hola Isabel!
    Com bé dius, encara que enguany no ens poguem manifestar és molt important seguir reivindicant aquest dia! M'ha agradat molt la iniciativa del QR, és molt original!! Pel que he vist al vídeo heu tengut molta diversitat de dones referents! M'ha parescut super xulo triar cercar dones referents de les que no surten als llibres i treure-les de l'anonimat, ja que totes elles s'ho mereixen, i encara que hem d'admirar a dones com Marie Curie i Frida Kahlo, que són les típiques en les que tots pensam, hi ha moooltes altres dones que mereixen el nostre reconeixement i a les que també hem de donar veu!
    Enhorabona!
    Margalida

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Margalida!😊

      Com tu bé dius és molt important donar a conèixer totes eixes dones que es troben en l'anonimat perquè se les ha invisibilitzat durant molt de temps 💪💜.

      Enguany he fet un curset sobre la necessitat d'una nova perspectiva de gènere en l'àmbit de les Humanitats i realment queda molt per fer. Les dones hem avançat molt però, hem de continuar lluitant per estar més presents i que el nostre treball sigue reconegut!

      El projecte que hem iniciat enguany en l'institut crec que tindrà continuïtat perquè queden moltes dones oblidades a les que hem de visibilitzar...

      Moltes gràcies per comentar 🤗. És un plaer poder intercanviar idees amb tu encara que sigue des de la distància ❤.

      Molts 😘😘😘😘, Isabel.



      Elimina