divendres, 27 de gener del 2017

La dansa

Quines ganes tenia de publicar aquesta entrada! Han sigut moltes hores de feina en grup i ara, després d’haver editat totes les fotografies que he anat realitzant mentre els alumnes de 3r d’ESO feien aquest treball, a la fi podreu veure tot el procés que s’ha seguit per a la seua realització.

Ainhoa López Salmerón © 2017

En l’assignatura d’Educació Plàstica i Visual de 3r d’ESO estem treballant en grup i la veritat és que estem aprenent molt els uns dels altres, entre els quals m’incloc jo com a professora. Està sent una experiència molt gratificant veure com entre tots estem aconseguint interpretar de manera personalitzada i original cadascuna de les obres d’art escollides. 

En aquest cas, el quadre s’ha escollit “La dansa” de Matisse, una obra on els colors emprats són molt reduïts i alhora impactants, i amb la qual poder aconseguir un efecte interessant mitjançant l’ús dels cercles com base per la interpretació del quadre.

Henri Matisse. 1910. Oli sobre llenç.


El quadre s’ha dividit en 8 parts i cadascun dels alumnes s’ha encarregat de dibuixar en la làmina la part del quadre que li ha tocat. Com podeu observar, s’ha dividit de manera proporcional tant la part del quadre com de la làmina per tal de representar de manera fidedigna les proporcions de l’obra d’art escollida.

plastidekor.blogspot.com.es © 2017



Durant la realització d’aquest treball, els alumnes han anat fent una posta en comú de la seua feina durant les classes per tal de veure com evolucionava el quadre i així poder fer les rectificacions pertinents per tal d’aconseguir un bon resultat. 

plastidekor.blogspot.com.es © 2017


Una vegada dibuixat el quadre a llapis, els alumnes han començat a fer la interpretació amb cercles de l’obra de Matisse amb el compàs.

plastidekor.blogspot.com.es © 2017


Una vegada interpretat el quadre mitjançant cercles, s’han analitzat els colors utilitzats pel pintor en l’obra i, amb llapis de fusta, s’han delimitat els cercles respectant els colors de cadascuna de les parts del quadre.

plastidekor.blogspot.com.es © 2017


En la següent imatge podeu observar com, poc a poc, el quadre va agarrant forma.


plastidekor.blogspot.com.es © 2017

Una vegada finalitzada l’etapa de pintar els cercles, amb un llapis de fusta de color negre s’han delimitat el contorn de les figures humanes per tal de facilitar el reconeixement d’aquests dins del quadre. I aquí teniu el resultat final:


Alumnes de 3r d’ESO E © 2016
 
1.    Cristina Belardo Martínez.

2.    Eva María González Hernández.

3.    Maninder Kaur.

4.    Lauri Johan Lind.

5.    Ainhoa López Salmerón.

6.    Álvaro Megías Munar.

7.    Eduard Beniamin Mihaies.

8.    Leidy Jhoana Orejuela Hurtado.

9.    Fatoumata Ouattara.

 

La realització d’aquest tipus de treball requereix coordinació, col·laboració i enteniment entre els participants a més d’esforç i constància. Com a professora només puc dir que ho han aconseguit: Sou uns campions!

Quin us agrada més? L’original o el nostre?
Espero els vostres comentaris...



13 comentaris:

  1. Hola Isabel!!
    Quina xulada! A això se li diu treballar en equip!! Ha quedat super be i molt original!! Segur que fet a llapis era molt parescut a l'original, i una vegada ho heu fet amb cercles i colorejat el resultat és espectaular!
    Voto per el vostre, jajaja! Enhorabona!!
    Molts besets, Margalida

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,Margalida!😃

      Moltíssimes gràcies per aquest comentari 🤗🤗🤗🤗. Segur que ells estan encantats al veure que us ha agradat el seu treball.

      Per cert...gràcies per apostar pel nostre 👏👏👏👏.

      Esteu atents 🔍🔍🔍🔍 perquè encara us esperen més interpretacions originals 🎨🎨🎨🎨 i personalitzades sobre altres obres d'art 🖼🖼🖼🖼.

      Molts besets 😙😙😙😙, Isabel.

      Elimina
  2. Que xulo ha quedat ha estat un treball molt costós però a valgut la pena dema ens veim, besades eva

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Eva!😊

      Com ja us he comentat en classe ✏ estic molt contenta 😄 i orgullosa per la feina que heu fet i esteu fent en classe. Estic segura que el treball que esteu fent ara també quedarà molt bé 😉. Confio molt en vosaltres 👏👏👏👏. Molts ànims 💪💪💪💪 i cap endavant.

      Molts besets 😚😚😚😚, Isabel.

      Elimina
  3. Quina passada aquests alumnes que tens🦄😱

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Joana!😊

      La veritat és que un bon grup 👬👫👭👭👭 i col.laboren molt entre ells. Heu de veure el següent treball que estan realitzant!🖼🖼🖼🖼

      Molts besets 😚😚😚😚, Isabel.

      Elimina
  4. Quina passada. Que be queda al final! Estic desitjant fer aixo a classe. A aquell equip li ha quedat super be.
    Maria Llinàs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Maria!😊

      Veig que poc a poc aneu animant-vos a comentar en el bloc 💻🖱.

      El treball que us he mostrat en aquesta entrada l'han fet alumnes de 3r d'ESO i la veritat és que els ha quedat superbé!👏👏👏👏

      Estic molt contenta 😄 que estésseu mirant el bloc però recordeu que els 5 comentaris 'obligatoris' s'han de fer sobre les entrades que trobareu dins de l'etiqueta 'scrapbook' 💟✂💟✂ i de manera no consecutiva en el temps.

      Molts 😗😗😗😗, Isabel.

      Elimina
  5. Hola Isabel!!!!!

    Es una xulada lo que ha fet es teu grup,la verítat es que a quedat benissim,m'agradaría fer-lo en clase y experimenta y fer coses de sa dansa.
    Carol puccineri 1er de eso D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Carol!

      L'any passat el grup que tenia de 3r d'ESO 👬👫👭👭👭 va fer uns treballs espectaculars ❤❤❤❤. Encara tinc un treball pendent de publicar que a bon segur també t'encantarà!

      Molts 😗😗😗😗, Isabel.

      Elimina
  6. Hola, soc n'Emma de 1r ESO A.Es una pasada y veig que això du molt de traball pero el resultat es molt xulo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Emma!😊

      La veritat és un treball molt ben fet. Va ser costòs en el seu moment però els alumnes després estaven molt satisfets amb el resultat final i l'esforç es veia recompensat.

      Molts besets 😚😚😚😚, Isabel.

      Elimina