dimecres, 19 d’octubre del 2016

El crep de mi vida

El títol d’aquesta entrada podria ser una entrada sobre un dels meus postres favorits però no és el cas. Aquest títol té a veure amb el dia que se celebra avui, com cada 19 d’octubre, sobre el càncer de mama. El crep de mi vida és el títol d’un bloc on Vanessa Nueda narra i conta la seua vida des que li diagnostiquen un càncer de mama.

En altres ocasions he parlat de les campanyes gràfiques realitzades sobre el tema però avui vull mostrar-vos com la protagonista d’aquesta història, a més d’afrontar amb valentia aquesta malaltia, decideix crear un conte sobre les seues pròpies vivències per tal d’ajudar als seus fills petits a entendre el que li passa i, al mateix temps, normalitzar aquesta malaltia per tal que la seua família pugue seguir "en certa manera" amb el seu dia a dia.


La il·lustradora Alba Barceló és l’encarregada de narrar de manera molt gràfica i creativa la història de la protagonista. Encara que podeu veure i llegir el conte de manera gratuïta si polseu aquí, enguany l’editorial Tramontana ha publicat el llibre en paper i les imatges, a diferència de la versió en pdf, estan en color.

Amb aquesta entrada he volgut fet un petit homenatge a totes aquelles persones que han patit o pateixen aquesta malaltia i als seus familiars que acompanyen als pacients en moments tant delicats.

6 comentaris:

  1. Hola Isabel ,som na arianna de 1r eso e me encanta aquest petit homentge que has volgut fer.La meva tía fa sufrirlo i ja ha llegit aquest llibre i me ha dit que es molt boo.Jo crec que habría de haber mes dobles per a lluitar contra les enfermera con el cáncer i no paga tantas dietas als política😥I per cert me encanta el teu blog nos veim demà .😍😘
    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Arianna!

      M'encanta que comentes les entrades i aportes el teu punt de vista sobre el tema.

      El càncer és una malaltia que malauradament es troba molt a prop. Tots podem tenir algun familiar o conegut que l'haja patit. Una de les meues iaies va tenir càncer de mama i el va superar. Crec que hem de conscienciar-nos sobre la importància de detectar-lo a temps per poder salvar més vides.

      Estic molt contenta de veure que t'agrada el bloc. Intento millorar el seu contingut cada dia per tal de sorprendre-vos en cada entrada.

      Molts besets 😍😍😍😍, Isabel.

      Elimina
  2. Hola Isabel!!
    La veritat és que, per desgràcia, es una malaltia que es troba molt a prop, com tu has dit.
    He llegit aquest petit llibre, que m'ha parescut molt emotiu, i m'ha sorprés la manera que li fa veure la malaltia als seus fills, com una aventura!
    Jo també vull donar anims a les persones que pateixen cancer, a les que n'han patit i a les persones que els envolten!
    Molts besets, Margalida

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Margalida!

      La veritat és que és una malaltia molt dura tant per al pacient com per a la família, arriba en qualsevol moment, s'instal.la en les nostres vides i tot canvia.

      La història de Vanessa em commou sobremanera per la seua actitud positiva i la valentia mostrada a l'hora d'explicar als seus fills tant petits aquesta malaltia.

      Moltes gràcies pels teus ànims a totes aquelles persones que la pateixen i els seus familiars i amics. Crec que, en certa manera, els arriba la nostra energia.

      Molts besets, Isabel.

      Elimina
  3. Hola Isabel !
    Soc na Paula de 1r ESO E. Les meves dues padrines han patit càncer i desgraciadament una no el va poder superar i l´altre encara està amb nosaltres.
    Està molt bé que la gent conegui aquesta malaltia i així prendre conciència de la importància de que se investigui la curació d´aquesta malaltia.
    besades .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Paula!

      Benvinguda al bloc de manera oficial i espero que sigue per quedar-te 😊.

      Aquesta malaltia és molt dura i malauradament totes les històries no tenen el mateix final... És per això que tots hem de conscienciar-nos de la importància d'investigar i aportar el que es pugue. Personalment, tinc moltes ganes de comprar el llibre però crec que el demanaré per carta als 👑👑👑 aquest 🎄.

      Molts besets 😚😚😚😚, Isabel.

      Elimina