dimecres, 22 de desembre del 2021

Una corona molt especial...

En casa, des de fa uns anys, tenim la tradició de fer el calendari d’advent. Estic segura que ara pensareu que ens mengem una xocolatina cada dia fins arribar a la Nit de Nadal però us equivoqueu. El nostre calendari va de creativitat, de compartir estones junts i de passar-nos-ho bé.

Enguany hem continuat amb aquesta tradició i la veritat és que Andreu i Bernat ja són uns especialistes en el tema...

Per al disseny d’enguany, hem continuat utilitzant sobres de paper de color marró i en aquesta ocasió hem emprat unes ferratines molt nadalenques que teníem d’uns quaderns d’activitats de l’any passat i també uns números que he rescatat de fa uns anys d’un calendari DIY que vaig comprar en Tiger.


Una vegada pegats els números i les ferratines, han decorat amb retolador els sobres per a contar la història del seu Nadal.

Avui vull mostrar-vos una de les manualitats que he incorporat com una de les activitats del nostre calendari d’advent: una corona nadalenca. Tenia il·lusió de fer una corona per decorar la porta de l’entrada des de feia molt de temps. En Pinterest hi ha infinitat d’opcions però, nosaltres ens hem proposat utilitzar materials que ja teníem per casa per tal d’evitar compres innecessàries.

Imatge via Pinterest

Amb la llana que ens havia sobrat d’altres activitats com ara les lletres de cartró i la realització d’uns atrapa-somnis, hem aconseguit realitzar unes corones molt divertides.

Primer, com podeu veure en la imatge, feu un nuc amb la llana per tal de subjectar-la a la corona i a continuació ja podeu començar a folrar la corona amb ella. Heu d’anar amb molta cura quan esteu folrant per tal que la llana es vaja col·locant justament al costat de la última llana col·locada i així evitar espais en blanc que li llevaran qualitat al resultat final (És el mateix procediment que quan us explico la tècnica de pintar amb llapis de colors per tal d’evitar els espais en blanc).


Després d’haver folrat completament la corona, passem a l’elaboració dels pompons que seran un dels elements decoratius. Nosaltres no hem utilitzat cap plantilla de cartró, els hem fet directament amb les nostres pròpies mans, és a dir, hem anant enrotllant la llana fins a donar-li un total de 39 voltes (no em digueu el perquè...jajaja) i després hem agarrat un altre tros de llana per fer uns nucs al mig del cabdell a mode de llaç. És convenient fer tres nucs per cada banda així ens assegurem que la llana estigue ben lligada i evitarem que el pompó se’ns desface.


I per finalitzar, amb un objecte decoratiu que havíem comprat per a l’arbre i un cordell que també tenia d’un calendari d’advent d’anys anteriors vaig col·locar el nostre Pare Noel en el centre de la corona. I aquí teniu el resultat final. És una activitat molt senzilla i amb la que passar una estona ben entretinguda!


Si teniu ganes de veure més manualitats nadalenques, us animo a veure les entrades que vaig realitzar durant el mes de desembre de l’any 2016. Durant 24 dies vaig publicar tota una sèrie d’entrades amb idees per a realitzar en un dels mesos més màgics de l’any. Us animeu? 

Aquí teniu la primera entrada: https://plastidekor.blogspot.com/2016/12/dia-1.html

 

Ens veiem en la pròxima entrada!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada