dijous, 17 de maig del 2018

La creativitat by MAR

Amb aquesta entrada s'acaben les publicacions dels àlbums scrapbook realitzats pels alumnes del curs passat. Que sigue l'última entrada, no significa que l'àlbum no sigue un dels millor realitzats. Mar és una alumna discreta i tímida en les classes, no se la sent però saps que està present i que presta atenció a tot el que dius. És com una esponja: absorbeix la informació i després ho plasma en el seu àlbum.

La seua discreció es fa palesa en l'àlbum ja des de la portada, on simplement ha col·locat la inicial del seu nom per donar protagonisme a totes les línies de washitape que ha utilitzat en el seu disseny. Com podreu observar veient el seu àlbum, ha emprat en la portada algunes de les cintes decoratives emprades en les pàgines interiors per aportar coherència a la confecció dels seus records.


Una vegada obrim l'àlbum ens trobem amb la primera làmina dels cercles. Cal destacar amb quina minuciositat ha dibuixat l'exprimidor i com ha escollit aquells colors més adients, tant per a la cartolina com per als elements que decoren aquesta doble pàgina, per tal d'emfatitzar el significat de la imatge.

Com podeu veure en la imatge central, ha emprat un sobre per a ubicar el text que acompanya la imatge però li ha aportat el seu toc personal escollint un material transparent que ha modificat decorant-lo amb washitape. Dissenyar els elements que empreu en l'àlbum és una manera de personalitzar els vostres records per a que siguen únics i irrepetibles.

Durant el transcurs de la visualització d'aquest àlbum us adonareu de com Mar controla fins a l'últim detall per a que tots elements que apareixen en ell tinguen un significat. Un exemple molt clar del que estic dient és la selecció dels tres colors del botons basada en la presència d'aquest colors tant en la làmina com en la imatge a la que fan al·lusió.


Si seguim contemplant l'àlbum, ens trobem amb la làmina de les fulles. En aquest cas, podeu veure de quina manera Mar ha treballat unes fulles petites amb les quals ha aconseguit una composició amb molt de ritme i en la qual, a través del color, ha aconseguit una gradació de color en la làmina. En aquest cas, ha optat per retallar fulles que facen al·lusió a les que s'han dibuixat en la làmina per tal d'acompanyar els sobre. Una altra opció interessant haguera estat dibuixar-les sobre la cartolina. Com podeu veure, hi ha multitud d'opcions per una mateix disseny així que ja podeu posar-vos a pensar quina quedaria millor per a les pàgines del vostre àlbum.



La següent pàgina la trobo molt divertida i és que la infantesa dóna molts moments com aquest: la primera vegada en una granja, la primera vegada en un parc, la primera vegada en la platja... Crec que són records tan únics que es mereixen un tractament especial per recordar-los SEMPRE. Mar ha cercat aquell material decoratiu que reforcés el moment que s'ha capturat en la fotografia. És per aquest raó que és tot un encert emprar el washitape amb les ovelles ja que reforça el lloc on es desenvolupa l'acció que mostra la fotografia.


Una vegada més us recordo la importància d'anar cercant tot el material a poc a poc per poder trobar els elements més adients per a cadascuna de les pàgines del vostre àlbum. A més a més, si us fixeu, la resta de cintes washitape llises que acompanyen a la cinta decorativa de les ovelles coincideixen amb els colors que l'alumna ha emprat en les escales monocromàtiques.

El pròxim disseny que ens trobem mirant l'àlbum és la làmina de la línia. En aquest cas, hi ha clarament un contrast que ve provocat, en certa manera, per la utilització de diferents posicions de les línies: línies horitzontals en la cartolina i línies diagonals en la làmina. Una vegada més, el resultat de la composició s'unifica emprant com a materials decoratius elements que empren la línia com a motiu: washitapes i sobre. L'ús d'una gamma de colors reduïts al verd, magenta i morat també ajuda a recalcar l'acció que es desenvolupa en la fotografia.


 
La làmina dels triangles ha estat l'escollida per a acompanyar una imatge com ara la de la festa de Carnestoltes. Ja sabeu que és molt important la selecció de fotografies que configuraran l'àlbum i també quina serà la làmina emprada per mostrar cadascuna de les imatges seleccionades.

La vistositat i el colorit de la làmina dels triangles és perfecta per a acompanyar imatges de celebracions com ara els aniversaris o de festes com ara el Carnestoltes. En aquest cas, Mar ha sapigut identificar perfectament aquells colors que apareixen en la fotografia i els ha emprat a l'hora de pintar els triangles.

Per reforçar la presència d'aquesta figura geomètrica ha emprat un washitape en el qual apareixen triangles irregulars com a motiu. També ha emprat l'horitzontalitat de les cintes decoratives de la cartolina, superposan tres línies verticals que aporten equilibri al disseny d'aquestes pàgines.


 
Continuant amb l'observació dels records de la infantesa, ens trobem amb una altra imatge que també s'identifica amb aquesta etapa: el joc com a procés d'aprenentatge. La làmina del quadrat aporta diversió a la imatge que acompanya a través del colors i de les diferents figures que van configurant la làmina. En aquesta ocasió, s'acompanya la làmina amb figures realitzades amb goma eva i que es col·loquen de manera aleatòria en la pàgina on s'ubica el sobre amb el text. Unes línies obliques amb washitape ajuden a crear una composició diferent a la de la làmina i, per tant, una situació de contrast que aporta orginalitat a la maquetació d'aquesta doble pàgina.


La làmina multipattern crea un efecte «patchwork» que aporta caràcter al disseny de la pàgina. És una làmina realitzada amb retolador i que no necessita de molts elements decoratius a l'hora d'acompanyar la imatge. Sí és cert, que una opció interessant seria elaborar alguna espècie de marc per a la fotografia per tal de realçar-la damunt les textures gràfiques emprades en ella.

En aquest disseny en concret s'han realitzat uns quadrats amb textures gràfiques que s'han repartit sobre la cartolina on s'ha col·locat el sobre. Una vegada més, queda comprovat el nivell de detalls utilitzats en tot l'àlbum que de manera molt súbtil acompanyen els records que en ell es conserven.


 
L'última pàgina de l'àlbum ha quedat reservada per al collage i el sentiment que emana de la fotografia escollida. En aquest cas, el daurat ha estat l'escollit per a acompanyar l'emoció i es fa palès a través del sobre i els washitapes amb línies i cercles que l'acompanyen.



Com podeu veure, cada àlbum té un resultat diferent perquè afortunadament cada persona és diferent. Tots tenim moltes vivències que recordar però cadascú ho fa a la seua manera.

Espero que aquestes publicacions sobre scrapbook us hagen ajudat a tenir les vostres pròpies idees sobre el tema i desitjo de tot cor que em sorprengeu amb nous materials i dissenys originals per a que el vostre àlbum pugue a ajudar als companys del curs vinent.

Ens veiem en la pròxima entrada!

20 comentaris:

  1. Moltes gràcies Isabel.M'ha agradat molt

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Mar!😊

      Gràcies a tu pel teu treball!💟✂💟✂

      Molts 😘😘😘😘, Isabel.

      Elimina
  2. Hola Isabel soc na Marina Juanico de 1esoA!! Sa veritat es que li ha quedat molt bé es álbum a na Mar, es molt originsl 🙌🙌 👏

    Esper que me pugui quedar es álbum tan bé con ella!

    Gracies Isabel i adeu :) !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marina!😊

      L'àlbum de Mar és molt emotiu i molt detallista 💟✂💟✂. Estic segura que a tu també et quedarà superbé!❤💪❤💪

      Molts 😙😙😙😙, Isabel.

      Elimina
  3. Hola Isabel! Soy Emma de 1rA me ha gustado mucho el álbum que ha echo MAR! Yo no estoy segura si lo voy a hacer o no porque tengo que recuperar la lamina del COLLAGE y prefiero hacer esa lamina bien antes que hacerla rápido y mal otra vez! Pero aun lo tengo que pensar un poco.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Emma!😄

      Només has d'acabar la làmina del collage 💟✂💟✂. Amb organització podries arribar a fer l'àlbum 📙📘📗 així que ànims i endavant 💪💪💪💪!

      Molts 😗😗😗😗, Isabel.

      Elimina
  4. Hola Isabel soc na Natalia lo ha quedar molt guapo esper que a jo també me quedo tan si lo 😂😂😂🤗😍😍😍

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Natalia!😀

      Vinga que ja queda menys per començar a dissenyar l'àlbum! 📙📘📗 Demà comenceeeeeem!👏👏👏👏

      Molts 😘😘😘😘, Isabel.

      Elimina
  5. Hola Isabel!!
    Abans de res, m'he de disculpar per dur quasi un trimestre sense comentar, però entre els exàmens, i que ha nascut la meva fillola i li he estat preparant una tarta de panyals i decoració per a la seva habitació no he tingut gaire temps lliure...
    Aquest àlbum m'ha agradat molt!! La làmina que més em crida l'atenció i que ja em va encantar als altres àlbums és la del tetris. M'encanta l'efecte 3D que té, pareix que les peces es surten de la làmina! Trobo que els tetris que ha fet na Mar amb goma eva també complementen molt bé la làmina i que encara augmenten aquesta sensació de 3D!
    També m'ha agradat molt la làmina del triangle, queda super divertida i colorida!
    Jo seguesc agafant idees, que tenc moolts d'albums pensats per aquest estiu (que quan tengui fets t'ensenyaré ;) ).
    Gràcies per publicar aquests àlbums per a que poguem agafar idees!!
    Molts besets, Margalida

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Margalida!🤗

      Tranquil.la...t'entenc perfectament 😉. Ja saps que els teus comentaris 💻🖱 són sempre benvinguts en el bloc i la teua participació és sempre mooolt esperada ❤❤❤❤.

      La làmina del tetris és superdivertida. T'animo a que la faces en algun dels teus àlbums 📘📙📗 perquè queda molt bé en qualsevol temàtica.

      Quan tingues més àlbums 📙📘📗, passa't pel despatx...necessito mès material scrapbook...🤣💟✂🤣💟✂...

      Molts 😚😚😚😚, Isabel

      Elimina
  6. Hola Isabel! estava pensant si aquell 'proximamaent' podia ser avui i he entrat a explorar.
    També et volia demanar per què les làmines només es poden recuperar a classe i no també a casa per fer-ho més ràpid...
    Ens veiem demà!!!

    ResponElimina
  7. Hola soc jasmin nkene obiang de 1 de eso es mol chulo m'agrada molt

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Jasmine!😊

      M'alegro que t'agrade 🙃😀...Ara a veure la resta d'entrades 😎 i a fer un bon àlbum de scrapbook!👏👏👏👏

      Molts 😘😘😘😘, Isabel.

      Elimina
  8. Hola Mar!
    Soc n'Ariadna Balaguer de 1°B, és molt xulo tot, me fa moltísima il.lusió començar a fer aquestes arts! ❤👏

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Ariadna!😊

      Ara el que heu de fer és agarrar moltes idees per al vostre propi àlbum 📙📘📗 i fer unes làmines molt originals!💗💗💗💗

      Molts 😚😚😚😚, Isabel.

      Elimina
  9. Hola,sóc n'Nicole de 1°C,es molt chulo tot estic molt ansiósa de començar a fet aquest treball😊

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Nicole!🙋‍♀️

      Fer l'àlbum scrapbook 📙📘📗 és una experiència molt gratificant que podeu gaudir en cada moment: la selecció de 📸📸📸📸, la realització de làmines, l'elecció dels diferents materials 💟✂️💟✂️... Ja veuràs que bé ens ho passem!😎

      Molts 😘😘😘😘, Isabel.

      Elimina
  10. hola Isabel magrada molt les teves manualitats sempre son molt creatives com aquesta la del albun ma encantat!!!! soc Josep de 1r eso D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Josep!🤗

      Estic molt contenta 😄 que us agraden els àlbums 📗📙📘 scrapbook que han realitzat altres alumnes 👭👬👭👬👫👫👫👭👬👬👫.

      Ara és el vostre torn així que... vinga 💪💪💪💪 a començaaaaar!👏👏👏👏

      Molts 😗😗😗😗, Isabel.

      Elimina