diumenge, 18 de novembre del 2012

L'EVOLUCIÓ DE LES MARQUES (1a part)

Després d'haver vist com les marques poden convertir-se en una obra d'art, he escollit una de les marques que Antonio de Felipe utilitza en un dels seus quadres per analitzar-la més minuciosament.
 

Norit naix l'any 1944 com el primer detergent que renta llana i seda i des d'eixe moment  un borreguet es converteix en la mascota inseparable de la marca a la que representa, acompanyant-la en tots els envasos de la marca i transmetent aquella suavitat i delicadesa que requereix la roba.


Les marques, igual que les persones, evolucionen al llarg de la seua vida i Norit n'és un exemple. En un principi Norit tenia dos productes: un detergent per a la roba en general (envàs blau) i un altre per a aquelles peces de roba més delicades (envàs verd). Avui en dia, els productes d'aquesta marca han anat augmentant en nombre per tal d'adaptar-se a les "necessitats" de qualsevol consumidor. Inclús, l'empresa ha creat un envàs més reduït del detergent originari per tal de poder emprar-lo en els nostres viatges.


Una altre canvi evident és la imatge visual de la marca. Si observeu detingudament aquestes imatges, veureu que hi ha un canvi notori en molts aspectes. Per exemple, en un principi el producte era en pols i podia emmagatzemar-se en caixes de cartró, en canvi, al canviar la seua textura granulosa per un estat líquid el cartró es substitueix pel plàstic per tal d'adaptar-se a les propietats de la nova versió del producte. 

Després d'aquesta petita anàlisi sobre l'evolució de la marca a nivell de packaging, penseu que també hi ha hagut un canvi notori en la seua publicitat? Podreu descobrir-ho en la pròxima entrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada