dilluns, 23 de març del 2020

Diari d'un coronavirus: dia 8. Retrats Pop


El Pop Art és un moviment artístic que va néixer a la dècada del 1950 a Londres i que es basava principalment en la utilització d’objectes quotidians i familiars així com aquells elements relacionats amb el còmic, la publicitat i la cultura de masses. Els artistes que pertanyien a aquest moviment intentaven arribar al major nombre de persones ja que volien que el seu missatge fora entès per tota la societat en general llevant-li a l’Art eixe elitisme que havia tingut en altres moments de la Història.

Imatge via Google


A través de contorns ben delimitats i colors vius, plans i variats, el llenguatge senzill d’aquest moviment artístic no es planteja cap tipus de reflexió ni reivindicació a diferència d’altres estils artístics. El seu discurs se centra en el consumisme i la imatge sent el seu principal objectiu convertir-se en una extensió de la vida moderna que envolta tothom. Així ens trobem obres en les quals un bé de consum que es pot aconseguir en un supermercat es converteix en objecte artístic.

L’obra d’Andy Wharhol (1928 – 1987) és un dels artistes més representatius del Pop Art. Una de les seues obres més conegudes és la formada per la famós pot de Sopa Campbell’s. 



Els personatges famosos són un altre element de la temàtica d’aquest autor sent l’obra de Marilyn Monroe una de les obres més conegudes de l’artista.


L’altre dia us explicava com convertir una imatges a tintes planes. També us vaig suggerir imprimir-la i posar-la en un marc per a decorar amb ella la vostra casa però, i si us proposo fer una imatge més gran amb ella? I que tal si fem un collage? 

Hi ha moltes plataformes online que permeten editar, crear dissenys i collages. Personalment utilitzo https://www.fotojet.com/ per a la realització de material gràfic per al bloc. És totalment gratuïta i molt fàcil d’utilitzar.

Vaig a explicar-vos com realitzar un collage amb aquesta pàgina.



Entreu en la següent adreça https://www.fotojet.com/ i escolliu l’opció d’allò que voleu fer. En aquest cas heu de polsar “Make a collage” i s’obrirà una altra finestra on heu d’escollir “Classic Collage”.
 








Quan polseu sobre “Classic Collage”, s’obrirà per defecte un model de collage. Podeu canviar-lo per un altre de la part esquerra però heu d’anar en compte amb aquells que porten una corona de color taronja ja que no són gratuïts i s’ha de pagar. El programa té molta varietat així que, per favor, no empreu els que són pagant i tireu mà de la vostra creativitat...

Jo he escollit aquest model que està encerclat en roig perquè la meua foto és allargada encara que com veureu després, també podem modificar l’aparença final. 




A continuació heu d’anar a la part de l’esquerra i en la part superior trobareu “Library”, polseu sobre ella i apareixerà “add photo” per cercar la imatge que volguéssiu dins de l’ordinador.



Seleccioneu la imatge i aquesta apareixerà en la columna grisa de l’esquerra. En el meu cas vaig fer 4 imatges en colors diferents perquè ja tenia pensat aquest collage. Si és el vostre cas, aneu polsant sobre cadascuna d’elles i s’anirà afegint a la columna.
 




Una vegada col·locades, si no us agrada com queda la combinació, també podeu moure-les de lloc arrossegant-les. Les fotos s’intercanviaran automàticament. Cada vegada que polseu sobre una foto, apareixerà un quadre de diàleg per tal de realitzar canvis bàsics en la fotografia. En el nostre cas, a l’haver-la modificat amb el gimp, no serà necessari. Si el quadre de diàleg us apareix justament damunt de les imatges, podeu polsar sobre ell i desplaçar-lo per a que no us moleste.




Com podeu veure en la imatge anterior, al ser el format del disseny quadrat i les meues fotografies rectangulars, les imatges estan “retallades”. Això és fàcilde solucionar. Només ens hem de col·locar en els laterals (verticals o horitzontals) i redimensionar fins que apareixe la imatge en la seua totalitat si és el que realment volem.





Quan ja teniu les fotos ubicades correctament, veureu que per defecte apareix un marc blanc. Podeu augmentar-lo, reduir-lo inclús llevar-lo, modificant els valors de la següent manera: Aneu a la barra que trobareu en l’esquerra i escolliu l’opció “Layout” . En ella ja havíem escollit prèviament el disseny de la quadrícula del nostre collage. Doncs bé, ara heu d’anar a la part inferior on posa “spacing” i desplaçant-vos cap a la dreta o cap a l’esquerra veureu que anireu variant la seua grossària. En el meu cas, he posat el valor a 0 per tal que desaparegue.




Ara no ens queda més que desar el collage a l’ordinador. Heu d’anar a la part superior de la foto i fer clic en “download” (Imatge 1). S’obrirà un desplegable on podreu posar-li nom a la foto i triar el format de la imatge (en el nostre cas JPG). A continuació s’obrirà un quadre de diàleg  i heu de polsar sobre “Download for free now” (Imatge 2). Finalment s’obrirà un últim requadre on us dona l’opció d’obrir o de desar l’arxiu. Per defecte, apareix seleccionada l’opció de desar. Li doneu a acceptar i la imatge quedarà arxivada en “descargas” del vostre ordinador.



Aquest és un xicotet tutorial però el millor que podeu fer és anar fent proves. És un programa molt fàcil d’utilitzar i té moltes possibilitats. Ja em contareu la vostra experiència.


Ens veiem en la pròxima entrada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada