divendres, 20 de març del 2020

Diari d'un coronavirus: dia 6


La setmana passada, per a celebrar el dia de la dona en l’institut, vam realitzar una presentació on cada cartell que vau realitzar anava acompanyat d’una fotografia vostra. En classe vaig comentar que us explicaria com havia transformat la vostra imatge a tintes planes i avui ha arribat el moment.

En el tutorial que vaig a mostrar-vos utilitzaré el programa “gimp” que, si no el teniu, podeu descarregar-lo gratuïtament d’Internet.

La primera cosa que heu de fer és cercar una foto familiar o amb els amics que us agrade per tal de convertir-la. Tinc moltes fotos que podria emprar per a aquest exercici però, com que ja sabeu que no m’agrada publicar fotos familiars per les xarxes, he escollit un dels selfies que em faig de quan en quan...jajajaja. Aquest concretament és del Llompart...




Una vegada teniu el programa “gimp” obert, aneu a “Archivo – abrir imagen” i seleccioneu la fotografia que voleu modificar. Recordeu que, si no heu fet una còpia abans, és important desar la fotografia amb un altre nom per tal de no perdre l’original.


plastidekor.blogspot.com




A continuació aneu a la barra superior on posa “Colores” i s’obrirà un desplegable. Cerqueu l’opció que posa “Umbral” i veureu que automàticament l’aparença de la imatge canvia. Com podeu veure el que passa amb la meua fotografia, necessitaré retocar-la per tal que aparegue més informació de la imatge inicial.

plastidekor.blogspot.com





Apareixerà un quadre de diàleg en el qual podreu variar una sèrie d’ítems per a aconseguir el millor equilibri entre blancs i negres per tal que poguésseu reconèixer els elements que pareixen en la fotografia. Com podeu veure, després d’haver desplaçat els triangles de la barra, hi ha parts de la meua cara que ja es poden veure i que abans estaven blanques. Haureu d’anar provant fins que trobeu el resultat desitjat.

plastidekor.blogspot.com





I finalment, li donarem color a la imatge. Aquí podeu escollir el vostre color preferit o simplement fer vàries opcions diferents per a poder realitzar després un collage “a lo Wharhol” però això millor ho deixo per a una altra entrada...

Heu d’anar a la “Caja de herramientas” i veureu dos rectangles (Imatge 1). Polseu en el primer d’ells que és el “color de frente” i s’obrirà un desplegable per a seleccionar el color que volguéssiu (Imatge 2). A continuació, en “modo”, heu d’escollir “multiplicar” (Imatge 3).

Imatge 1                                    Imatge 2                                 Imatge 3

Després polseu sobre el pot de pintura (Imatge 4) i poseu-lo sobre la fotografia, polseu sobre ella i s’acolorirà automàticament.

plastidekor.blogspot.com

En el meu cas he escollit el verd perquè simbolitza l’esperança que hem de mantenir viva durant aquests dies i que ve reforçada per la tranquil·litat que em transmet la foto.




Per finalitzar, no oblideu desar la nova imatge que heu aconseguit. El gimp desa, per defecte, les imatges amb la seua extensió “xcf”. La meua recomanació és que guardeu la imatge amb el format “jpg”. Per tant, aneu a “Archivo – exportar como” (Imatge 5). S’obrirà un quadre de diàleg (Imatge 6) i podreu escollir l’opció “jpg”. Després li doneu a “exportar” i la deseu en la carpeta de l’ordinador que trobésseu més adient.


plastidekor.blogspot.com


Si heu realitzat tots els passos correctament, haureu aconseguit el vostre objectiu. Ara només heu d’imprimir-la per posar-la en un marc i poder decorar alguna estança de casa!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada