diumenge, 15 de març del 2020

Diari d'un coronavirus: dia 1


Després que el president del govern decretés ahir l’estat d’alarma, seran 14 dies els que haurem d’estar en casa sense sortir al carrer si no és per un motiu prioritari així que he decidit realitzar una sèrie d’entrades per practicar i potenciar la nostra creativitat que en aquests moments serà l’eina que ens ajudarà a “sobreviure” tantes hores en casa davant la impossibilitat de sortir al carrer.

Avui veient un anunci televisiu que la marca Orange ha realitzat en aquests moments tant complicats on la responsabilitat és tant important per frenar l’impacte del coronavirus, se m’ha ocorregut escriure aquesta entrada pensant en totes aquelles coses que podem fer durant aquests dies i que es poden veure en l’espot d’aquesta companyia a través dels diferents hashtags que en ell apareixen.




El primer suggeriment que vaig a fer-vos és que comenceu  fer un diari “personal” durant aquest temps. Tal vegada ara no li veieu molt de sentit però, en uns anys, quan tot això haurà passat, serà un testimoni del que ha succeït i, a més, serà el “vostre”.

Imatges via Google


L’elaboració d’aquest quadern té un doble objectiu. D’una banda, escriure, dibuixar o perquè no també fotografiar com esteu passant els dies, quins són els  vostres sentiments, a que dediqueu el vostre temps i, d’altra banda, pot convertir-se en una manualitat divertida ja que, una vegada escollit el quadern on volem deixar les nostres impressions, podem decorar-lo al nostre gust!

Segurament alguns de vosaltres tindreu alguna llibreta xula per casa que us han regalat que podreu convertir-la en un diari personal. Si no és així, busqueu alguna llibreta que tingueu oblidada per casa i convertiu-la en un quadern personalitzat bé decorant-la amb un paper que us agrade o inclús folrant-la d’un full en blanc per tal de poder dibuixar després al damunt. La qüestió és passar una bona estona.

Les portades que us mostro a continuació són exemples sobre quaderns de viatge però les tècniques emprades podem utilitzar-les perfectament per al nostre diari personal. Estic segura que teniu algun d’aquests materials en casa: paper de revistes o de periòdic, cartolines, paper de regal, paper mil·limetrat, paper de xarol, paper pinotxo, algun mapa, etc... Tot ens pot ser útil per a la decoració del nostre diari. 

Imatges via Google


I una vegada decorat, ja podem començar a enregistrar les nostres impressions, sensacions i sentiments d’aquests dies que hem de romandre en casa. Prepareu tot el material (llapis de fusta, retoladors, ceres, aquarel·les, washi tape) que tingueu i cerqueu un raconet on poguésseu contar “la vostra història”...

Aquí us deixo un exemple d’un quadern de viatge que vam realitzar Andreu, Bernat i jo aquests nadals quan vam anar al País Basc. En ell, com veureu, només hi ha dibuixos i una frase però us el mostro per a que vegeu que tot és començar!

isabelcogollosferrer@2020


Ja que estarem uns dies sense veure’ns que tal si anem parlant per bloc? I als meus alumnes “mallorquins” dir-vos que trobo molt a faltar els vostres comentaris així que ja sabeu...Espero rebre notícies vostres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada