dimarts, 26 de maig del 2020

Diari d'un coronavirus: dia 73. L'obra de Giorgio de Chirico.

Imatge d'Andy Tuohy

Avui continuem coneixent més artistes de l’Art Modern. Giorgio de Chirico (1888 -1978) va ser un pintor i escultor italià que es va formar de manera autodidacta.

Imatges via Google
 
La seua obra pictòrica s’associa a un moviment artístic conegut com “pintura metafísica” que es va desenvolupar principalment a Itàlia a principis del segle XX. Considerada una corrent artística precursora del surrealisme, es caracteritza per plasmar espais onírics que destaquen per la solitud dels edificis que apareixen en ells. 

Imatges via Google
 
No sé que veureu vosaltres però, observant aquestes pintures, em venen imatges molt recents de l’estat de confinament que hem tingut durant aquests mesos, de com s’han buidat les ciutats més habitades deixant pas a carrers solitaris i imatges realment sorprenents pel seu caràcter inusual.

Imatges via Google

Però en l’obra de Giorgio de Chirico no només apareixen espais buits, també apareixen figures sense rostre que, de vegades, ens recorden a maniquins que, a diferència que en la vida real, en les seues obres oníriques cobren vida.


A continuació, podem observar com aquestes figures ubicades en els seus llenços es converteixen en obres tridimensionals.

 
Com podeu observar, l’obra de Giorgio de Chirico representa escenes d’espais tant buits que semblen extrets d’un somni. Son imatges que malgrat la simplicitat dels elements retratats, resulten inquietants per a qui les mira. Contemplar una obra d’aquest artista ens dona la possibilitat d’introduir-nos en altres mons desvinculats de la nostra realitat però que ens poden aportar visions molt interessants i un tant diferents al que estem acostumats.
 
Ens veiem en la pròxima entrada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada