dilluns, 2 d’agost del 2021

SUMMER SCRAP!

Els mesos de juliol i agost són perfectes per a fer aquells projectes que tenim pendents. Les manualitats són una bona manera de passar les hores més caluroses del dia.

Avui vull mostrar-vos els dos àlbums que vaig realitzar per als xiquets de la meua amiga Carmen. Era l’any de la seua comunió i, a causa del Covid, van posposar la cerimònia i el dinar per al mes d’agost així que vaig poder dedicar-me el mes de juliol a la realització dels àlbums.

Cada projecte scrap és únic perquè va destinat a persones diferents. Depèn a qui regalem l’àlbum, la temàtica de les seues pàgines canviarà i, per tant, els materials escollits per a la seua realització també.

Amb tantes entrades que he fet sobre la temàtica scrapbook, he de confessar que tan sols he realitzat tres àlbums amb aquesta tècnica i que ha estat el meu alumnat de Palma el que ha fet uns àlbums preciosos on guardar els seus records d’infantesa i amistat.

Pensant en què podia regalar-los, la meua amiga Águeda em va ajudar quan en va dir: “Tu que eres tant creativa, segur que se t’ocorreix alguna cosa...” i, com sempre, em vaig embolicar, jajajaja...

L’experiència com a mare de bessons és que la gent sol considerar-los un pack indivisible quan, en realitat, cada xiquet i xiqueta és diferent i el fet d’haver nascut amb uns minuts de diferència no significa que siguen iguals... Així que, a més de regalar-los una càmera submergible, vaig decidir fer-los un àlbum a cadascun per tal que pogueren anar posant les fotos que a partir d’ara es féssen.

 

 

Els papers que utilitzat són d’un acabat brillant la qual cosa aporta un toc més viu a les pàgines dels àlbums. La tècnica d’scrapbook requereix tenir sempre material prou variat a mà perquè cada projecte requereix d’uns determinats papers, unes cintes decoratives acordes als motius escollits, unes ferratines que reforcen el missatge de cadascuna de les pàgines dissenyades i que tot, en conjunt, aporte coherència al projecte final.

A continuació vaig a mostrar-vos per l’ordre d’utilització els papers amb els quals vaig decorar les pàgines craft dels àlbums.

Com podeu veure, he basat el disseny de els pàgines en les mesures del DIN A4 del paper així que, amb un full de 21 cm x 29,7 cm, he aconseguit dues mesures diferents. La idea, a més de no desaprofitar paper, era elaborar dissenys de pàgines diferents amb un mateix motiu per a cadascun dels àlbums.


Al ser un àlbum de dimensions quadrades, m’ha permès folrar completament algunes de les pàgines i, amb el format rectangular, he anat jugant amb la seua posició dins de la pàgina. En la següent imatge, podem veure dos exemples ben diferents. En la imatge superior el rectangle és vertical i està situat més cap a la dreta de la fulla i, en canvi, en la el disseny de la imatge inferior, el rectangle és horitzontal i està completament centrat respecte al quadrat.

 

Com podeu apreciar, els motius de cadascun dels papers és caracteritzen per ser divertits i molt estiuencs. El resultat: unes pàgines plenes de color on la gamma freda és la predominant. Com que la meua amiga viu en Mallorca, els xiquets solen fer activitats nàutiques així que tindran unes pàgines molt acolorides on col·leccionar totes aquestes experiències.


He intentat alternar els dissenys on s’han utilitzat objectes amb altres papers més abstractes  per tal de donar més varietat a l’àlbum i que la persona que obrigue les seues pàgines pugue observar la varietat.


Ha sigut un encert tant els motius amb els quals s’han realitzat el disseny dels papers així com els colors tant estiuencs emprats per a donar-los color ja que aporten molta frescor al resultat final.

 

Gelats, gotes d’aigua multicolors, línies geomètriques, estrelles, línies corbes, cactus... Elements molt variats que, de manera successiva, han aconseguit que les pàgines cobren vida esperant eixes imatges que les acompanyaran.

 

Crec que l’elecció de papers tan diferents ha ajudat a crear històries molt personals on cada pàgina tindrà una història que contar.


Com podeu veure, els dissenys de les diferents pàgines tenen molt de color i, encara que els tons freds són els més dominants, també hi ha lloc per a colors com el rosa que trenquen amb la presència dels blaus i verds pertinents a la gama freda.


I fins aquí la primera part de la publicació on us mostro de quina manera vaig maquetar les pàgines de l’àlbum.

En la pròxima publicació us mostraré un altre element molt important en la tècnica scrapbook: el text.

Ens veiem en la pròxima entrada!