dijous, 26 d’abril del 2018

FALLES TRIANGULARS

Quines ganes tenia de publicar aquesta entrada!

Moltes vegades em pregunteu quin sentit tenen la realització de les làmines i ara per fi us puc explicar algunes de les seues aplicacions fora de l’àmbit escolar. En aquesta ocasió vull mostrar-vos fins a on pot arribar una figura geomètrica com el triangle...

Enguany, una vegada més, s’han celebrat les Falles en València i, com cada any, la Falla de l’Ajuntament surt a concurs per tal d’escollir aquella opció més original i vistosa per tal de decorar la plaça.

En aquesta ocasió el dissenyador de la Falla ha estat Okuda San Miguel, un artista multidisciplinar que sota el títol “Equilibri Universal”  ha dissenyat un monument en el qual els triangles es converteixen en un dels elements vertebradors de l’obra i que, juntament amb una gamma amplíssima de colors, creen un falla diferent i molt original.



Com podem observar en les següents imatges, la majoria de personatges que apareixen en ella estant revestits d’una textura creada a partir de triangles de molts de colors, un dels recursos geomètrics amb els quals es reconeix l’obra tant peculiar d’aquest artista.




El cas és que en l’elaboració de les fallles hi ha molta gent implicada. A més, de la persona que dissenya la falla, estan els “artistes fallers” que són els encarregats de donar forma a aquests monuments tant grans que inunden la ciutat de València en el mes de març.

Vull compartir amb vosaltres aquest vídeo on s’explica més detalladament com s’ha elaborat aquesta falla. Espero que us resulte interessant!




Per cert, si algú viatja a València durrant aquestes setmanes, comentar-vos que hi ha una exposició sobre aquest artista en el Centre del Carme en València fins al 25 de maig. Podeu veure més informació en aquest enllaç: http://www.consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen/exposicion/okuda-san-miguel-the-multicolored-equilibrium-between-animals-and-humans/

http://www.consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen/exposicions/

Espero que us haja agradat l'entrada!
 

diumenge, 15 d’abril del 2018

# instabloc_FALLES_2

Isabelcogollosferrer©2016

Com cada any, una setmana després de Pasqua, se celebren les falles en El Toro. Per als qui encara no coneixeu aquesta tradició valenciana podeu fer clic aquí.

I, evidentment, tampoc podia faltar un recorregut per alguns dels personatges que enguany han format part de les falles. Espero que us agrade.

Isabelcogollosferrer©2018

Esteu atents perquè en els pròxims dies
aquesta entrada tindrà una segona part. 
Una pista: FALLES i TRIANGLES!

dimarts, 10 d’abril del 2018

3r ESO: QUAN LA PUBLICITAT ES CONVERTEIX EN ART (2a part)


“Quan la publicitat es converteix en art”, és el títol de la primera entrada que vaig publicar en el bloc l’any 2012. D’això ja fa més de 5 anys i, després de tot aquest temps, el tema d’aquesta nova entrada tornen a ser les marques i de quina manera l’ús d’aquestes dins de l’àmbit artístic poden acabar convertint-les en Art…

En la construcció del vostre cadàver exquisit, esteu aportant una mica de vosaltres en cadascuna de les làmines que el configuren. És per això que, per a elaborar el collage amb marques, heu d’escollir aquelles que us representen i aporten informació sobre la vostra personalitat.

A bon segur la representació gràfica de les marques que us mostro a continuació en el seu conjunt no us aporten res més enllà que reconèixer tal vegada al sector al qual pertanyen. En aquest cas són marques que pertanyen al sector alimentari i d’higiene personal. Algunes d’elles poden ser consumides per vosaltres o simplement les veieu en les prestatgeries del supermercat quan aneu a comprar però, a bon segur ningú de vosaltres us podríeu imaginar com podreu observar més endavant, que poden arribar a convertir-se en un element més que configure una obra d’art.

Imatges via Google

Antonio de Felipe és un pintor valencià que ha estat considerat un dels precursors del Pop Art espanyol i, encara que durant els últims anys se li han estat qüestionades l’autoria d’algunes de les seues obres, la veritat és que l’originalitat amb la qual combina les obres d’art de pintors com ara Velázquez (Imatges 1 i 4), Roy Lichtenstein (Imatges 2 i 5), Fernando Botero (Imatge 3), Pablo Picasso (Imatge 6) i Paul Gauguin (Imatge 7) entre d’altres amb diferents marques publicitàries no deixa de meravellar als espectadors que observen la seua obra.

Imatge 1 (via Google)


Personalment la reinterpretació que dona a aquestes obres pictòriques reflexa una originalitat que va molt lligada a la creativitat aplicada durant tot el procés que se segueix per a la consecució del resultat final.

Imatge 2 (via Google)


En la majoria d’elles l’ús de colors més brillants i intensos aporta a una lluminositat a les obres donant una sensació de frescor i que aporta un significat nou al quadre.

Imatge 3 (via Google)


Resulta atractiu el contrast que es produeix entre els quadres que es reinterpreten i les marques amb els quals s’associen ja que aporten un valor més “mediàtic” a l’obra.

Imatge 4 (via Google)


De vegades, degut a la semblança entre el quadre original i la versió, resulta difícil escollir-ne un d’ells perquè ambdós tenen un mateix estil encara que siguen d’èpoques totalment diferents.

Imatge 5 (via Google)


Igual que succeeix amb la selecció acurada que realitza Antonio de Felipe dels quadres amb les quals vol associar una marca en concret, a l’hora de realitzar aquesta làmina heu de tenir molt present emprar marques amb les quals us sentiu realment identificats ja que el resultat no serà mai el mateix en un treball en el qual s’han escollit els logotips de manera pensada i reflexionada que en un altre treball on la composició sigue el resultat de retallar totes les marques apareixen en una única revista.

Imatge 5 (via Google)


Penseu que en la construcció del vostre cadàver exquisit, esteu aportant una mica de vosaltres en cadascuna de les làmines que el configuren. És per això que, per a elaborar el collage amb marques, heu d’escollir aquelles que realment us representen i aporten informació sobre la vostra personalitat.

Imatge 6 (via Google)


Espero que us haja agradat l’entrada!