dimecres, 31 de desembre del 2014

LA BODA DE...



...Pau i Águeda

Fa unes setmanes es va casar una amiga meua. A Águeda la vaig conèixer el primer any que vaig arribar a Mallorca compartint pis i d’això ja fa 10 anys! Abans quedàvem per dinar o sopar i ara, ens veiem les vesprades per passejar amb Andreu i Bernat.

Quan em va dir que es casava em va fer una il·lusió enorme i, encara que va insistir en que era una boda “íntima i personal”, no vaig poder evitar a emocionar-me amb els preparatius. Vaig començar fent unes etiquetes i vaig acabar dissenyant la minuta del restaurant.

Com que sé que teniu curiositat per saber el procés creatiu que segueixo en la realització dels meus projectes personals, aquí va un xicoteta explicació per tal que vegésseu de quina manera vaig desenvolupar la idea.

La primera cosa que sempre faig és agarrar el meu quadern de dibuix, un llapis HB, el meu superllapisgoma i començar a dibuixar esbossos i anotar idees. En aquest cas, em vaig basar en la figura que els nuvis van escollir per al seu pastís de boda.


Normalment, una vegada fets els dibuixos, els passo a l’ordinador escanetjant-los. En aquest cas, amb les presses, vaig fer unes fotos amb el mòbil, me les vaig enviar al meu correu electrònic i després vaig realitzar el seu redibuixat amb un programa de dibuix vectorial (Freehand).


Vaig donar-li color i vaig col·locar còpies en un mateix full per tal d’aprofitar el paper al màxim a l’imprimir.


Aquí podeu veure el resultat de les etiquetes dissenyades ja aferrades als pots de vidre (si voleu veure una altra idea semblant que vaig realitzar polseu aquí):


També vaig dissenyar la minuta del restaurant on se celebrava el convit: una per als adults i una altra per al menú infantil.


Espero que us haja agradat el disseny. En pròximes entrades us ensenyaré altres targetes que he dissenyat sobre el tema.

FELIÇ ANY NOU!
 

dilluns, 22 de desembre del 2014

L'arbre de Nadal d'Andreu i Bernat



Com comentava l’altre dia en una de les meues classes, enguany he hagut de canviar els elements decoratius de l’arbre de Nadal. Les dues raons per a aquest canvi són dos xiquets de 18 mesos: Andreu i Bernat. Fins l’any passat, posava unes boles daurades i uns cors rojos preciosos de vidre però, enguany, vist que tenim en casa dos exploradors en potència, hem optat per elements decoratius més resistents i menys perillosos.

Després de veure moltes possibilitats, m’he decantat per unes boles de Nadal de poliespan folrades de llana.


I per combinar he comprat altres objectes elaborats amb feltre amb motius totalment nadalencs: estrelles, rens i, com no, els cors que tant m’agraden.


La meua idea era haver fer-los jo però, com que no he tingut temps els he comprat. Això sí, si encara us animeu, podeu fer els vostres propis dissenys, tan sols heu de comprar feltre de colors i posar-vos a dissenyar!


No vaig poder evitar comprar uns Papà Noels que us mostro a continuació i que espero poder posar a partir d’ara cada any si Andreu i Bernat no els trenquen abans...



diumenge, 14 de desembre del 2014

Scrapbook amb línies



Aquesta no era l’entrada que tenia programada per aquesta setmana però, com que he estat corregint les làmines, i us vaig comentar que demà faríem una reflexió sobre el treball realitzat, he trobat més adequat fer una entrada sobre els millors treballs de la làmina a línies realitzada per a l’àlbum scrapbook.


Alguns alumnes heu optat per escollir tan sols un tipus de línia, rectes o corbes, per a realitzar amb elles la làmina. 

Judit Bonet Molina 1r ESO A
Sandra Martín Moya 1r ESO C
Bryan Acosta Gómez 1r ESO A
Elena Rodado Bauzá 1r ESO A
Aina Castell Cuadrado 1r ESO A

D’altres heu combinat diferents tipus de línies aconseguint un resultat diferent.

Isabel Pascual Abraham 1r ESO A
Alejandra Riera Humanes 1r ESO E
Laia Fiol Sánchez 1r ESO C
Neus Gamundí Portell 1r ESO C
Paula hoyos Urba 1r ESO E
Patricia Weber 1r ESO A

Altres làmines destaquen per la seua originalitat, introduint elements que fan una referència evident a la foto escollida o escollint un element de la foto per a realitzar la composició.

Maria Hoyos Urba 1r ESO A
Marina Díaz Riera 1r ESO E
Margalida Sabater Adrover 1r ESO C
Priscilla Hernández López 1r ESO E
Xavier Vives Marcus 1r ESO E

Com podeu apreciar, els resultats han estat molt variats.

Enhorabona a tots!


dimecres, 3 de desembre del 2014

Son Espases il·lustrat



Després de l’entrada anterior, si heu visionat el vídeo, haureu vist que en la zona d’oncologia infantil del Hospital Son Espases hi ha il·lustracions que decoren l’estança.

Zona d'oncologia infantil de l'Hospital Son Espases

A ningú li agrada estar hospitalitzat i menys si es tracta d’una malaltia greu. Sóc de les persones que pensa que l’actitud i la transmissió de missatges positius faciliten la superació de problemes que poden sorgir en el nostre dia a dia. En el cas de les malalties que suposen estades llargues en un hospital per al seu tractament, l’ambient que es respira és molt important i si es tracta de xiquets, encara més.

Són moltes les iniciatives preses des de diferents hospitals per tal de decorar aquelles estances en les quals hi ha xiquets. Avui, concretament vull mostrar-vos els dibuixos que l’il·lustrador Antonio Fernández-Coca ha elaborat per a l’hospital Son Espases. Com que de vegades em demaneu pel procés creatiu, us deixo un vídeo on l’autor explica tot els passos que s’han seguit per a la seua elaboració.



Espero que us agrade!