dijous, 20 de febrer del 2014

ARCO 2014






Aquesta setmana s’ha inaugurat ARCO (http://www.ifema.es/arcomadrid_01/) en Madrid. Arco és una fira d’art contemporani que es realitza cada any i en la qual exposen artistes de diferents països.  

Imatge del catàleg Arco 2014

En ella podem trobar qualsevol tipus de modalitat artística. Des de les més clàssiques com ara la pintura, escultura o dibuix a les més modernes: vídeos, fotografies i instal·lacions.

Imatges del catàleg Arco 2014

Imatges del catàleg Arco 2014


Algunes d’aquestes tècniques tant clàssiques com ara l’escultura, adquereixen un nou significat amb la reinterpretació de materials existents o simplement de la col·locació dels objectes en l’espai.

Imatges del catàleg Arco 2014


La temàtica de les obres és molt variada ja que en elles els artistes que participen comparteixen el seu projecte artístic personal amb l’espectador.
Imatges del catàleg Arco 2014


La utilització de nous materials i tècniques fan que aquesta exposició sigui una de les principals referències del sector.

Imatges del catàleg Arco 2014

Qui visita aquesta fira ha d’anar mentalitzat que les obres exposades moltes vegades no són aquelles que estem acostumats a veure en els museus. Si voleu veure més obres d’aquest tipus, podeu veure el catàleg complet d’aquesta fira en el següent enllaç:



diumenge, 16 de febrer del 2014

LOVE...

... IS IN THE AIR

Divendres va ser Sant Valentí, dia dels enamorats. Els que em coneixeu sabeu que jo sóc més de demostrar els sentiments en el dia a dia, amb petits detalls personalitzats per a aquelles persones que m’importen.

Enguany volia fer una entrada sobre el tema i, després de donar-li moltes voltes, he pensat en escriure una entrada que parle de l’amor en l’ART. Crec que una de les majors maneres de manifestar l’amor és el bes. A través dels besos, transmitim a les persones que ens envolten els nostres sentiments cap a elles i, com podreu veure a continuació, el tema de l’amor no passa desapercebut en els artistes.

Si pensem en obres que tracten el tema del bes, segurament la primera imatge que apareix en la nostra ment és l’obra “El bes” de Gustav Klimt. Encara que aquest pintor té altres quadres molt interessants i de temàtica diferent, aquesta pintura és una de les obres més conegudes de l’artista. 

Gustav Klimt. El bes. (1907 - 1908).

Si repassem altres artistes reconeguts en el món de l’Art, segurament els associareu a una obra en concret. Per exemple, si parlem d’artistes com Pablo Picasso segurament pensareu en El Guernica i si us dic el nom Edvard Munch pensareu en la seua obra El crit

1. Pablo Ruiz Picasso. Guernica. (1937).
Edvard Munch. El crit. (1893).

Però, sabíeu que aquests pintors també havíem dedicat alguna de les seues obres a la temàtica del bes?

1. Pablo Ruiz Picasso. El bes. (1969).
2. Edvard Munch. El bes. (1892).

Són molts els pintors que han tractat el bes en les seues obres així que podem trobar-nos amb obres de diferents estils artístics i de tècniques molt diferents que tracten aquesta temàtica.

1. Francesco Háyez. El bes. (1859).
2.Roy Lichtenstein. El bes. (1964).
3.Théophile – Alexander Steinle. Els amants. (1895).
4.René Magritte. Els amants. (1928).
5.Marc chagall. L’aniversari. (1915).
En escultura també trobem obres que tracten el bes. Una d’elles a bon segur és coneguda per tots vosaltres.

1. Constantin Brâncuşi. El bes. (1908)
2. Auguste Rodin. El bes. (1886). 

En fotografia és on més podrem trobar aquesta temàtica però, jo he preferit escollir les dues imatges que més m’agraden sobre el tema.

1. Robert Doisneau. El bes en l’Hotel de Ville. (1950).
2. Ouka Leele. El bes. (1980).

I per acabar un conte titulat “Besos”. En ell, l’autora ens explica les classes de besos que hi ha i les característiques pròpies de cadascun d’ells a través d’imatges molt boniques.


Autora: Selma Madine
Editorial: Jaguar

Espero que us haja agradat l’entrada!

diumenge, 9 de febrer del 2014

Los MISTERIOS de LAURA



Sempre m’han agradat les novel·les i pel·lícules de misteri, detectius i assassinats i la primera vegada que vaig veure un capítol d’aquesta sèrie, vaig saber que m’enganxaria per sempre.

Per als que no l’heu vista, us resumiré un poc de què va. La protagonista principal és Laura, una policia a la qual li encanta la seua feina (per això és tant bona descobrint als culpables) i mare de bessons (això em sona, ja, ja...). Doncs bé, en cada capítol de la sèrie succeeix un assassinat i na Laura junt amb els seus companys i l’ajuda incondicional de la seva mare resol el misteri.

http://www.rtve.es/television/misterios-laura/

Fa unes setmanes ha començat la nova temporada amb nous assassinats i misteris i he trobat interessant compartir amb vosaltres un anàlisi del disseny gràfic que s’empra en la capçalera que acompanya a la sèrie.



El que més m’agrada és la utilització de dibuixos simples per a sintetitzar de manera molt gràfica de que va la sèrie. En aquest vídeo podreu observar cóm a través d’imatges simples, que van enllaçant-se amb el ritme de la banda sonora, se’ns endinsa dins del món del crimen i misteri.  



Per a la realització d’aquesta capçalera s’han inspirat en l’obra del dissenyador Saul Bass (1920-1996). En aquest cas, us mostraré alguns dels treballs que aquest dissenyador va realitzar per al món del cinema, com ara la realització de cartells de pel·lícules molt conegudes i la corresponent elaboració dels títols de crèdit.

http://www.saulbassposterarchive.com

Us deixo els títols de crèdit de la pel·lícula “Anatomia d’un assassinat” (1959) per tal que poguésseu comparar i trobar quins recursos s’han emprat en la capçalera de Los Misterios de Laura.


Espero que us haja agradat l’entrada.